Majerová (Trikolora): Vyzýváme k bojkotu České spořitelny

12.04.2023 8:19 | Ze sítí

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na pokus vedení České spořitelny zasahovat do akademických svobod pražské VŠE

Majerová (Trikolora): Vyzýváme k bojkotu České spořitelny
Foto: Jiří Hroník
Popisek: Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory

Trikolora ostře protestuje proti vyhrožování rakouské České spořitelny Vysoké škole ekonomické, že v případě, že nebude děkan doc. Miroslav Ševčík celouniverzitním akademickým senátem odvolán, přestane banka školu nadále sponzorsky podporovat.

Anketa

Který z uvedených lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 11593 lidí

Propadáme se stále více do totalitních a mafiánských metod. Česká spořitelna totiž na výzvu jednoho klienta, aby se vyjádřila ke kauze doc. Ševčíka, sdělila následující: „Bude-li pan děkan Ševčík odvolán po jednání celouniverzitního akademického senátu, jehož konání vedení VŠE již avizovalo, budeme v podpoře studijních programů a studentů VŠE pokračovat.“ Je to jasná snaha o vydírání. Když Ševčíka nevyhodíte, financování zastavíme.

České spořitelně není vůbec nic do toho, kdo je či není děkanem jakékoli fakulty. Pokud jsou rektoři českých vysokých škol skutečnými ochránci akademických svobod, měli by kolektivně protestovat přímo u její mateřské Erste Bank. Takovéto mafiánské metody totiž musí odmítnout každý slušný člověk.

Trikolora vyzývá nejen své členy, příznivce a sympatizanty, kteří mají u České spořitelny účet, ale také všechny ostatní klienty tohoto bankovního domu, aby zvážili převod svých aktiv do jiného, méně politicky aktivistického, finančního ústavu. Podobné praktiky nadnárodního kapitálu si jako občané nesmíme nechat líbit. Pokud chce banka dělat politiku, ať ji dělá. Ale bez nás!

Zuzana Majerová
předsedkyně Trikolory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu