Malý (Trikolora): Jak a proč jsem se omluvil Rusovi. Dostanu od Rakušana tři roky?

16.09.2022 9:09

Současnou inflaci a strmý pád ekonomiky zemí EU nezavinil Putin, ani válka na Ukrajině, ale Brusel, naše vláda, nesmyslná politika Green Deal, emisní povolenky, dotace a spoustu dalšího, co prosazuje EU jako nástroj USA.

Malý (Trikolora): Jak a proč jsem se omluvil Rusovi. Dostanu od Rakušana tři roky?
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Premiér Fiala, poslušný EU a USA prohlásil, že jsme ve válce s Ruskem. Lže. Nejsme ve válce a premiér šíří poplašné zprávy, aby zakryl vlastní neschopnost. Posílá zdarma finanční pomoc a zbraně Ukrajině, zatímco jiné země jí to dávají na úvěr. Dělá to na úkor našich lidí. V naší zemi je více jak 300 000 důchodců a více jak jeden milion rodin s dětmi na hranici chudoby. Ani ne tak na hranici, oni do té chudoby již propadli. To premiéra nezajímá, než vlastním lidem pomáhá plošně i těm Ukrajincům, co k nám přijeli dělat byznys, ubytovali se na hotelích a chodí si pro podporu. Český důchodce nemá ani na elektřinu, ani na jídlo.

Premiér mimo jiné dodávkami zbraní pro Ukrajinu naprosto zvráceně naši zemi zatahuje proti vůli našich obyvatel, které tím ohrožuje, do války. Navíc prosazuje princip kolektivní viny – kdo je Rus, je nepřítel. Hitler tak na tomto základě likvidoval Židy, komunistický systém své odpůrce. Do poslední chvíle jsem nevěřil tomu, že Putin vstoupí vojensky na Ukrajinu a od prvního dne intervenci Ruska na Ukrajině zásadně odsuzuji. Na druhou stranu ji z pohledu Ruska, které má právo bojovat proti fašismu, chápu. Chápu to i proto, že válka na Ukrajině začala pučem v roce 2014.

Vnímám totiž, že válka na Ukrajině nezačala letos, ale po puči v roce 2014. Dodnes jsou dostupné články našich medií, která o tom psaly, medií, která popisovala Ukrajinu jako nejzkorumpovanější zemi Evropy s nejzkorumpovanějším představitelem Zelenským. Zemi, kterou ovládají oligarchové, zemi, která je proslulá černým obchodem s lidskými orgány a se zbraněmi. I dnes už i podle našich medií končí 60% pomoci v rukou oligarchů a 60% dodávek zbraní na černém trhu. Ukrajinci je dokonce prodávají i Rusům.

Tohle vše svými kroky naše vláda podporuje a dělá z prostých Rusů naše nepřátele. Vyhlašuje Rusku sankce, odmítá ruský plyn, a tak naše firmy – pekárny, světoznámé sklárny a další podniky krachují. Svetry paní Pekarové jim nepomohou. Měl jsem mezi Ukrajinci a Rusy mnoho známých, až téměř přátel. Ukrajinci, se kterými i dnes komunikuji mluví nehezky o Zelenském i fašismu na Ukrajině. Rusové, kteří mě neznají lépe a déle se mnou přestávají komunikovat, protože jsem „nepřítel“.

Před pár dny jsme byli se ženou na možná poslední dovolené. Byli tam Ukrajinci (na opušťáku?) i Rusové. Kupodivu se neprali, ale normálně mezi sebou komunikovali. S námi Rusové ale moc nemluvili. Na té dovolené v Turecku si vedle nás totiž dvakrát sedli Rusové. Když zjistili, že jsme Češi, počastovali nás nepříjemnými pohledy i komentářem, který jsem naštěstí neslyšel a pak si odsedli. Takovou vizitku nám udělal náš premiér. Přitom oni nemohou za Putina, jako my za Fialu.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Pak jsme se potkali s Rusem – právníkem z Kazachstánu a dali se do řeči. Byl první a bohužel jediný Rus (bylo jich tam hodně), který se na nás nedíval skrze prsty jako na nepřátele. Říkal, že ví, že je to politika, obchod a zájmy USA a že chápe, že nemůžeme za svoji vládu. Říkal, že nechápe postoj naší vlády, sankce a další věci, pro které krachujeme a v zimě budeme mrznout. Říkal, že nechápe, proč tolerujeme vládu, která nás žene do záhuby.

Nesnášel jsem Rusy ze Sovětského svazu. Nemohl jsem jim odpustit okupaci, ani porážky od „Sborné“, kterou jsme ten hokej učili hrát. Ale dnešní Rusko není někdejší Sovětský svaz. Dnešní Rusové nemohou za okupaci naší země. Nemohou ani za osmileté vraždění civilního obyvatelstva včetně dětí na Donbase a Luhaňsku. Prokazatelně 15 000 zavražděných civilistů včetně dětí ukrajinskou armádou. To jsou fakta, o kterých ještě loni psala i naše media.

Omluvil jsem se tomu Rusovi za naši vládu a řekl mu, že není můj nepřítel a že si přeji, aby to nesmyslné vraždění, které naše vláda podporuje, skončilo. Mým nepřítelem se totiž nestal Rus, ale stává se jím naše vláda, Brusel a USA. Tak to cítím a city a vnímání snad zatím ještě nejsou trestné. Dokud budu dýchat, budu se prát za naši zemi, nejsem fanda ani Ruska, ani USA a už vůbec ne Bruselu. I když toho asi moc nezměním, kandiduji v komunálních volbách proti kandidátům vládních stran, protože i oni nesou odpovědnost za současný stav.

Odsuzuji válku na Ukrajině, jako kteroukoli jinou. Nejsem proputinovec, ale odmítám, aby byl Rus mým nepřítelem na základě kolektivní viny. Já jeho nepřítelem nejsem. Odmítám princip kolektivní viny vůči komukoli, a tedy i proti sportovcům či občanům Ruska. Tohle tady zaváděl kdysi Hitler a víme, jak to skončilo.  

Je nezbytné dát SPOLU, tedy ODS, TOP-09, KDU-ČSL, Pirátům a STAN v komunálních volbách stopku! Nevolte jejich kandidáty! Je nezbytné, prosadit naši vůli!

Článek byl převzat z Profilu Michal Malý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…