Maříková (SPD): Nic nelegálního nedělám, nekradu ani nemám neziskovku

01.08.2023 17:17 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu k nařčení v článku, zveřejněném na Seznamzprávy.cz, k vedlejším příjmům v řádu milionů

Maříková (SPD): Nic nelegálního nedělám, nekradu ani nemám neziskovku
Foto: Archiv Karly Maříkové
Popisek: Poslankyně SPD Karla Maříková

Musím se vyjádřit k článku na Seznamu, který mě nařkl, že mi na účet přichází miliony kdo ví od koho. Celý život jsem pracovala a šetřila a nikdy jsem neutrácela a nic si nekoupila. Jednoho dne se prodávaly ve Vykmanově pozemky (zahrady) na developerský projekt a lidé byli nešťastní, kam půjdou. Část pozemku jsem měla v pronájmu i já. Tak jsem vzala veškeré své peníze a tyto pozemky i s nájemci koupila.

Lidé tak mohli zůstat na svých zahradách a taktéž koně, které zde mají ustájení. Peníze, o kterých pan redaktor píše, jsou příjmy za šest let z PS, které jsem musela uvádět, jelikož jsem byla členkou ROP Severozápad, což je mj. neplacená funkce, kde jsem si ze svého platila i cestovné.

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

Jinak žádný z pozemků není les, ale travnatá plocha. A rybník tam není více než čtyřicet let, je vyschlý, ale na mapách to musí stále držet jako vodní plochu. Dnes tam jsou nálety. Mohla jsem požádat o dotace k jeho obnovení, ale přesně kvůli takovým redaktorům, jako je Nohl, jsem to neudělala.

Některé části pozemku byly ve velmi špatném stavu a vyklízím je ještě dnes. Ve svém majetkovém přiznání jsem nic nezatajila, možná uvedla údaje ještě nad rámec. Přikládám foto (ZDE), v jakém stavu se některé části pozemku nacházely.

Tak pro pana redaktora: Šest let jsem nebyla na dovolené, nekoupila jsem si nové auto a veškeré své úspory jsem investovala, aby lidé mohli zůstat na svých zahradách. Chápu, že se blíží volby a potřebují mě zlikvidovat, ale bohužel pro všechny, jako je Nohl, já nic nelegálního nedělám, nekradu ani nemám neziskovku.

PS: 9:39 Právě jsem hovořila s dotyčnou tiskovou mluvčí ministerstva, která mi sdělila, že se vůbec nevyjadřovala k mé osobě, ale všeobecně. Redaktor vyjádření účelové zneužil proti mé osobě, aby mě pošpinil.

(Článek, proti jehož obsahu se poslankyně Maříková ohrazuje, najdete ZDE.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…