Marková (KSČM): Zdravotnictví si zaslouží zkušeného ministra, ne loutku

26.06.2018 16:10

Formování druhé Babišovy vlády se pomalu blíží ke konci. Legitimní vládu již potřebujeme jako sůl! Kandidáti na jednotlivé ministry nebudou, doufejme, pokračovat v často neuvážených rozhodnutích a personálních čistkách, ale začnou skutečně „makat“ a konečně na sto procent řídit jednotlivé rezorty.

Marková (KSČM): Zdravotnictví si zaslouží zkušeného ministra, ne loutku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soňa Marková

Naší toleranci nedostane nový premiér jen tak!

KSČM se velice zajímá, kdo bude vést jednotlivé rezorty. Nechceme žádné loutky, nechceme nezkušené ministry bez praxe a znalostí, či „kladeče věnců“, kteří se starají pouze o své PR. A rozhodně nepodpoříme vládu, ve které by se některý z ministrů ocitl ve střetu zájmů. Na rozdíl od jiných stran a hnutí jsme si totiž vědomi slibů, které jsme dali voličům, a závazků vůči občanům.

Jednou z priorit KSČM je zdravotnictví. Nezvyšování spoluúčasti pacientů a zákaz privatizace zdravotnických zařízení, to jsou základní podmínky naší případné tolerance. Dalšími našimi prioritami je odměňování zdravotníků, vytvoření páteřní sítě nemocnic a dostupnost kvalitní zdravotní péče. Osobně si myslím, že tento důležitý rezort musí řídit člověk, který má bohaté zkušenosti, není ve střetu zájmů a jeho cílem nejsou pouze účelové personální změny, ale především efektivní chod úřadu. Současný ministr V. Adam v tomto ohledu ani jednu z našich podmínek nesplňuje. Nikdy neřídil žádnou podobnou instituci a coby manažer má nulové zkušenosti. Navíc „kauzy“ kolem některých jeho blízkých spolupracovníků nelze přehlížet. O personálních problémech ministerstva a přímo řízených organizací ani nemluvím. Očekávali jsme proto od pana premiéra a také od budoucího koaličního partnera ČSSD, že nám předloží vhodnějšího nezávislého a profesionálnějšího kandidáta, který bude zárukou stabilního českého zdravotnictví, bude sloužit občanům, a ne lobbyistickým zájmům různých „hráčů“.  Je smutnou realitou, že někteří již nyní mají díky panu ministrovi své zástupce v orgánech zdravotních pojišťoven. Zdravotnictví nesmí být byznys a musí sloužit pacientům. I proto rozhodně nehodláme dále ustupovat... .

Věřím však jako věčná optimistka, že již v červenci budeme mít vládu s důvěrou.

Mgr. Soňa Marková
stínová ministryně zdravotnictví za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…