Mašek (ANO): To snad nemyslí Rakušan vážně

09.06.2023 11:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k schválení povinné solidarity se zeměmi, přetíženými žadateli o azyl

Mašek (ANO): To snad nemyslí Rakušan vážně
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Tak to Rakušan podepsal. Budeme žádat o mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny. Státy Evropské unie se dohodly na migrační reformě, počítající s povinnou solidaritou se zeměmi, přetíženými žadateli o azyl, stejně jako s rychlejším vyřizováním neúspěšných žádostí. Po jednání ministrů vnitra členských zemí to oznámilo švédské předsednictví bloku. Pro návrh hlasovalo podle diplomatických zdrojů i Česko (Rakušan), proti bylo pouze Maďarsko a Polsko.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29717 lidí

Kdo nám pomohl, když se přicházely statisíce Ukrajinců pro dávky?
Odpovím: Nikdo!

Povinnost a solidarita k sobě nejdou moc dohromady. Solidarita, která je povinná, připomíná kruhový kvádr. Ztrácí to smysl slov. Solidarita by měla být dobrovolná. Nebo ne? Když nutím někoho dělat totéž co ti, kteří jsou dobrovolně solidární, ale pod výhrůžkou nějakého násilí, již to solidarita není. Jak říkal můj děda: „Když postříkáš hovno voňavkou, stále není dobré do něj šlápnout." To, že bude smrdět, i když si někdo může myslet, že by mělo povinně vonět, o tom nepochybujte.

Jeden stát přitahuje migranty štědrými sociálními dávkami a ostatní státy za to musí platit? To snad nemyslí Rakušan vážně. Evropa je již přeplněná, v Německu, Švédsku a Dánsku konečně dochází k pochopení, že se jedná o nezvládnutelný proces, integrace značně selhává a nepřinesla očekávané výsledky. Vzrůst závažné kriminality, do toho no go zóny po celé Evropě, a budeme přijímat další?

Rakušan se v EU bude domlouvat a rozhodovat o povinné solidaritě? Dělá si srandu? To, že mu to vláda posvětila až večer před odjezdem, svědčí o tom, že mají z reakce našich lidí strach. Takže utajeně, bez řádného projednání, hrdinové či vlastizrádci? Jediná rozumná migrační reforma je taková, která nebude do EU vpouštět ekonomické uprchlíky, kterých je 99 procent. Ti, kteří už přišli, se neumí přizpůsobit evropskému způsobu života. Zeptejte se běžného Němce nebo Francouze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…