Michalik (STAN): Vyhlašujeme výzvy na příjem žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti

11.04.2022 7:37

Rada Středočeského kraje na svém dnešním zasedání schválila návrh na vyhlášení programu „Výměna zdrojů tepla na pevná paliva ve Středočeském kraji pro nízkopříjmové domácnosti.“

Michalik (STAN): Vyhlašujeme výzvy na příjem žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Věslav Michalik

Žadatelům se program v případě souhlasu Zastupitelstva otevře již 6. června a potrvá do konce měsíce srpna. Na program by mělo být určeno více než 250 milionů korun. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84651 lidí

Krajská rada již na začátku března schválila projektový záměr na tento program, následně byla podána projektová žádost v rámci vyhlášené 1. výzvy Ministerstva životního prostředí ČR pro kraje, Operačního programu Životního prostředí 2021-2027. V žádosti o dotaci Středočeský kraj požádal o téměř 259 milionů korun, přičemž po odečtení neinvestičních výdajů by se více než 240 milionů rozdělilo mezi žadatele. „Rozhodnutí o uvolnění peněž Ministerstvem životního prostředí očekáváme ještě před nejbližším zasedáním Zastupitelstva kraje. Věřím proto, že k vyhlášení programu budeme moci přistoupit v naplánovaném termínu,“ doplnil náměstek hejtmanky pro oblast financí, dotací a inovací Věslav Michalik.

Celkově se jedná již o čtvrtou výzvu na příjem žádostí o dotaci na výměnu starých kotlů na tuhá paliva, které bude od září tohoto roku zakázáno používat. Tentokrát však nejsou krajské projekty zaměřeny na širokou veřejnost, ale oprávněnými žadateli budou lidé v důchodu a s nízkými příjmy. Pro domácnost žadatele platí, že průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nebyl vyšší než 170 900 Kč a současně jsou naplněny stanovené podmínky. Veškeré informace jsou k dispozici také ZDE.

Lhůta pro podávání žádostí o poskytnutí dotace je stanovena v uvedeném Programu od 6. 6. 2022 do 31. 8. 2022. Žádosti budou podávány elektronicky a následně doručované v listinné papírové formě s podpisem konečného uživatele do podatelny Krajského úřadu Středočeského kraje nebo ve formátu pdf prostřednictvím datové schránky Středočeského kraje.

S vyhlášením programu musí souhlasit ještě Zastupitelstvo Středočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Malostranský hřbitov má svého genia loci

8:19 Lachnit (ANO): Malostranský hřbitov má svého genia loci

V neděli se na Malostranském hřbitově konal již patnáctý ročník obnovených Májových slavností. Na úv…