Michalik se nebude odvolávat z funkce náměstka hejtmanky. Piráti, ODS a STAN ho podrželi

14.02.2022 11:22

Návrh na odvolání Věslava Michala (STAN), který je náměstek hejtmanky Středočeského kraje pro oblast financí, dotací a inovací, neprošel. Na pondělním zastupitelstvu byl navržený bod vyřazen z jednání. Opoziční hnutí ANO chtělo místopředsedu STAN odvolat jak z pozice náměstka, tak radního kraje.

Michalik se nebude odvolávat z funkce náměstka hejtmanky. Piráti, ODS a STAN ho podrželi
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Věslav Michalik

Podle středočeského ANO existují dva závažné důvody, proč by měl být Věslav Michalik odvolán z vedení. Jde prý o prokazatelný střet zájmů a nevysvětlení finančních operací v souvislosti s půjčkami z Kypru.

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Zastupitelský klub ANO 2011 opakovaně upozorňuje na prokázaný střet zájmů, ve kterém se ocitl Věslav Michalik v souvislosti se svým působením ve vedení Středočeského kraje a ve vedení Středočeského inovačního centra na jedné straně a s působením ve společnosti DARK SKY, se kterou byl majetkově i personálně propojen na straně druhé.

Nejbohatší starosta

Michalik byl v době, kdy Středočeský kraj uzavřel nájemní smlouvu s DARK SKY, členem zastupitelstva Středočeského kraje a od jeho vzniku byl též členem představenstva Středočeského inovačního centra. Na svoje propojení s firmou DARK SKY ale ostatní zastupitele v době schvalování smlouvy na svůj potenciální střet zájmů neupozornil.

ParlamentníListy.cz o Michalikovi vydaly několik článků, které popsaly jeho astronomické příjmy spojené se solárním byznysem. Najdete je pod tím textem.

Také naše články způsobily, že se Michalik nakonec nestal ministrem průmyslu, jak původně předseda hnutí Rakušan zamýšlel.

 

reklama

autor: Tomáš A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …