Ministr Mládek: Obtížná mise v oblasti obnovitelných zdrojů energie byla splněna

28.11.2016 17:38

Evropská komise dnes schválila – tak jak již MPO dříve informovalo – notifikační rozhodnutí pro podporu obnovitelných zdrojů energie (OZE) uvedených do provozu v období 2006-2012 a označila tuto podporu podle za slučitelnou s vnitřním trhem.

Ministr Mládek: Obtížná mise v oblasti obnovitelných zdrojů energie byla splněna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miinistr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Pro jistotu celého trhu OZE i energetiky je velmi dobrá zpráva, že se podařilo k dnešnímu dni dokončit notifikační rozhodnutí pro podporu OZE uvedených do provozu v období 2006-2012. Jsem velmi rád, že se po dlouhých letech vyjednávání, diskuzí a konzultací podařilo skvělému týmu na MPO, pod mým vedením, dokončit toto velmi komplikované notifikační řízení u EK. Jde bezpochyby o jedno z nejnáročnějších notifikačních řízeních vůbec, které kdy Česká republika vedla u EK a dosáhla jeho úspěšného konce. Jen připomínám, že v letošním roce jde již o třetí notifikační rozhodnutí v oblasti OZE, které se podařilo týmu na MPO pozitivně dokončit. V srpnu jsme přivezli z Bruselu notifikační rozhodnutí pro podporu malých vodních elektráren a malých bioplynových stanic uvedených do provozu od roku 2016 a zároveň se dále MPO podařilo ve vztahu na notifikační řízení také ujasnit s EK velmi komplikovanou záležitost týkající se MVE rekonstruovaných v období 2013-2015. Ohledně vydávání notifikačních rozhodnutích je tedy MPO a ČR v současném období velmi úspěšná," řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

"Nyní tedy všichni očekáváme, že splní svůj slib Energetický regulační úřad a neprodleně uvede podporu pro tyto OZE v cenových rozhodnutích a zároveň neprodleně zohlední toto vydané notifikační rozhodnutí v cenovém rozhodnutí, kterým se stanovují ceny za související službu v elektroenergetice a další regulované ceny. Dále považuji tuto zprávu za jakousi pomyslnou tečku a ukončení období nejistot, které jsme všichni prožívali ve velké nervozitě na konci minulého i tohoto roku v souvislosti s vypisováním podpory pro OZE,“ uvedl dále ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Tiskovou zprávu EK naleznete zde: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-4083_en.htm

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…