Ministr Vojtěch: Nosit roušku je opravdu velmi důležité

13.04.2020 7:37

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti používat ochranné pomůcky.

Ministr Vojtěch: Nosit roušku je opravdu velmi důležité
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Možná, že si myslíte, že v Česku příliš prosazujeme nošení roušek a stále opakujeme, jak je to důležité i při sportu, kdy sem tam někoho potkáte. Teď se ale ukázalo, že je to vážně zásadní věc. Belgicko-nizozemská studie ZDE totiž potvrdila, proč bychom se z důvodu vlastní ochrany i ochrany svého okolí neměli bez roušek pohybovat příliš blízko u sebe. Týká se to i sportu, ať už běháme, jedeme na kole, bruslíme či se jen procházíme. 

Studie ukazuje, jak se může kontaminovaný aerosol snadno šířit a nakazit tak osoby v blízkém okolí. Je to důkaz, že je skutečně velmi důležité nosit roušku! 

Buďme prosím všichni zodpovědní, i když je krásné počasí a volné dny, nosme roušku, pokud se pohybujeme v blízkosti druhých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL