Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman Kulhánek chce zavřít bazén v Domově mládeže

08.12.2022 15:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k hejtmanovi Karlovarského kraje.

Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtman Kulhánek chce zavřít bazén v Domově mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Já naprosto nesouhlasím s plánem hejtmana Kulhánka, který chce zavřít bazén v Domově mládeže v Karlových Varech Drahovicích. Ten dnes využívají stovky dětí a pro svůj výcvik také vodní záchranáři.  

Vyzvala jsem proto hejtmana Petra Kulhánka a radního pro oblast školství Jindřicha Čermáka v otevřeném dopise, aby okamžitě začali tento problém řešit. Je nepřípustné, aby děti, záchranáři a obyvatelé Karlovarského kraje dopláceli na nečinnost této vlády a vedení kraje.

I proto jsme se včera společně s primátorkou Karlových Varů Andreou Pfeffer Ferklovou sešly s hejtmanem a snažily jsme se ho přimět k tomu, aby se tento bazén nezavíral.

Já vám garantuji, že udělám všechno proto, aby nedošlo k uzavření tohoto sportoviště. Na rozdíl od hejtmana jsem přesvědčená, že je třeba nejdříve hledat cesty, jak zajistit další provoz tohoto bazénu, např. zasadit se o jeho ještě větší obsazenost, než jednoduše bazén jako takový škrtnout.

Ze zkušenosti totiž vím, že pokud se jakékoliv sportoviště zavře, tak je velmi málo pravděpodobné, že by se ještě někdy otevřelo. Mimo jiné považuji za špatně, že se nikde nedozvíme, aby  všichni lidé věděli, že jde o bazén otevřený i pro veřejnost.

Slibuji vám, že tento problém otevřu i v pondělí na jednání zastupitelstva Karlovarského kraje a věřím, že se do řešení problému zapojí i další zastupitelé. Jsem si jistá, že bychom právě v této době měli dělat vše proto, aby děti, dospělí i senioři měli možnost chodit sportovat za dostupné ceny. Navíc, pokud začneme bezdůvodně zavírat sportoviště, tak jdeme zcela proti zájmům obyvatel i všem trendům.

Za zachování provozu tohoto bazénu budu bojovat úplně stejně jako v roce 2019, kdy na nás také tlačili, abychom ho uzavřeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.