Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtmanovi je bližší vlastní politická košile než kabát obyvatel kraje

10.06.2023 16:02 | Tisková zpráva

Je 200 tisíc korun moc? Nebo je to naopak málo? Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN) v tom má naprosto jasno! Pro seniory je to peněz moc, pro kamarády a spolustraníky málo.

Mračková Vildumetzová (ANO): Hejtmanovi je bližší vlastní politická košile než kabát obyvatel kraje
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Přístup hejtmana Kulhánka ke krajskému rozpočtu je naprosto bezprecedentní a nebojím se to označit za nehoráznost. Když jsme vedení kraje žádali, aby o dvě stě tisíc zvýšilo příspěvek na činnost seniorů, vysmáli se nám se slovy, že je to moc peněz,“ vysvětluje poslankyně parlamentu a předsedkyně stínové krajské vlády Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Stejnou částku ale nyní, v době největší ekonomické krize, schválila rada kraje jako individuální dotaci na plat manažera Sdružení místních samospráv.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29715 lidí

„Je dobré zmínit, že ve vedení tohoto sdružení sedí hlavně zástupci politického uskupení STAN, za které kandidoval i hejtman Petr Kulhánek. Peníze z rozpočtu Karlovarského kraje se tak opět posílají politicky spřízněným duším, což je naprosto neakceptovatelné,“ doplňuje chebská radní a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová (ANO).

Ta se navíc hlasitě ohradila proti poskytnutí peněz výše zmíněnému sdružení a žádala hejtmana o vysvětlení. „Žádné vysvětlení jsem ale nedostala. Byla jsem odbyta pouze větou, že dvě stě tisíc korun jsou pro kraj drobné,“ říká nazlobeně Gabriela Dostálová.

Předsedkyně zastupitelského klubu ANO k tomu ještě dodává: „Hospodaření hejtmana Kulhánka kritizujeme dlouhodobě. Všichni jsme vyzýváni k tomu, abychom šetřili. Vedení kraje ale například posílá 2 miliony korun na balneologický kongres, zatímco není ochotno podpořit celou částkou nákup rentgenu do polikliniky v Nejdku. Nyní chce poslat 200 tisíc korun Sdružení místních samospráv, ale seniorům žijícím v Karlovarském kraji stejnou částku poslat odmítá. Je to naprosto absurdní a dá se na to použít ono známé přísloví, že hejtmanovi je bližší vlastní politická košile než obrazně popsaný kabát, který nosí obyvatelé Karlovarského kraje,“ dodává Jana Mračková Vildumetzová.

Opozice rozhodně nebude s touto individuální dotací souhlasit a téma chce otevřít i na nadcházejícím zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje. “Kategoricky nesouhlasíme s tím, jak se za současné koalice spravují krajské finance. Nešetří se a prostřednictvím nejrůznějších individuálních dotací se peníze posílají lidem ve stejném politickém tričku. To musí skončit,“ uzavírá Gabriela Dostálová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…