Mračková Vildumetzová (ANO): Nové vedení pokračuje v některých našich projektech

07.04.2021 5:34

Rada Karlovarského kraje podpoří projekt Senior Pas. Na aktivity a služby pro seniory dá ale o více jak milion korun méně, než předešlé vedení kraje.

Mračková Vildumetzová (ANO): Nové vedení pokračuje v některých našich projektech
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Jsem velmi ráda, že nové vedení kraje pokračuje v některých našich projektech. Jedním ze zásadních projektů, které jsme v roce 2017 v Karlovarském kraji odstartovali, je právě Senior Pas, o který je stále větší zájem. Mrzí mě však, že vedení kraje snížilo v letošním roce dotaci na aktivity seniorů a to velmi podstatně. Jedná se totiž pouze skoro o polovinu částky, kterou jsme na tyto aktivity vydávali my,“ říká bývalá hejtmanka a nyní poslankyně a zastupitelka kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Podle jejích dalších slov patří senioři k neohroženější skupině obyvatel a právě v této nelehké době by se jim mělo pomáhat a udržet je v dobré kondici a aktivitě.

„Vedení kraje by nemělo škrtat peníze na tyto projekty, jako je Senior expres a podpora jejich aktivit a naopak by mělo hledat další cesty, jak seniorské organizace podpořit a rozvíjet. Škrty v těchto kapitolách jsou smutným faktem nového vedení kraje,“ dodala zastupitelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

9:02 Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.