Mračková Vildumetzová (ANO): O zrušení očkovacího centra v Chodově rozhodla koordinátorka s hejtmanem

20.05.2021 6:37

Vedení Karlovarského kraje v minulých dnech zveřejnilo informaci o zrušení očkovacího centra v Chodově, což u mnoha obyvatel vyvolalo obrovskou vlnu nevole. Veřejnost ale byla ze strany Karlovarského kraje mylně informována v tom smyslu, že očkovací centrum zrušila vláda a premiér Andrej Babíš.

Mračková Vildumetzová (ANO): O zrušení očkovacího centra v Chodově rozhodla koordinátorka s hejtmanem
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

„Včera ráno jsem měla pracovní setkání s premiérem Andrejem Babišem, kde jsem požadovala vysvětlení problematiky rušení očkovacích center v Chodově a Ostrově. Premiér mě upozornil, že on ani jeho vláda žádná očkovací centra neruší. Během schůzky jsme kontaktovali koordinátorku očkování Karlovarského kraje Dagmar Uhlíkovou, která potvrdila, že rušení očkovacího centra v Chodově je jejím rozhodnutím a rozhodnutím vedení Karlovarského kraje v čele s hejtmanem Petrem Kulhánkem, nikoliv vlády a premiéra Andreje Babiše,“ vysvětluje Jana Mračková Vildumetzová, poslankyně Parlamentu ČR a krajská zastupitelka.

Podle jejích dalších slov koordinátorka očkování Dagmar Uhlíková premiérovi slíbila, že informace uvede na pravou míru a bude veřejnost a zejména obyvatele Chodova a Ostrova informovat o tom, jak budou v Karlovarském kraji otevřena a provozována očkovací centra a kde se lidé mohou očkovat.

„Očkování je pro premiéra Andreje Babiše a celou jeho vládu absolutní prioritou a musí proběhnout co nejrychleji a bez problémů. Toto mají zajistit hejtmani, kteří mají mít svoji očkovací strategii, schválenou orgánem kraje a kterou se řídí. Premiér mě současně upozornil, že se plánuje větší zapojení praktických lékařů do očkování a tudíž je velmi pravděpodobné, že se v některých krajích mohou vybraná očkovací centra postupně utlumovat. Vždy to ale bude na základě rozhodnutí hejtmana nebo krajského koordinátora očkování, nikoliv premiéra nebo vlády,“ dodává poslankyně parlamentu, která společně s premiérem Andrejem Babišem nabádá obyvatele Karlovarského kraje, aby se nechali očkovat, chránili si tak své zdraví a pomohli tím celé společnosti k návratu do normálního života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…