Mračková Vildumetzová (ANO): Plavecký bazén na Domově mládeže zůstane v provozu

06.03.2023 13:49

Vytrvalý boj opozičních zastupitelů za záchranu plaveckého bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech - Drahovicích slaví úspěch.

Mračková Vildumetzová (ANO): Plavecký bazén na Domově mládeže zůstane v provozu
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Radní pro školství a tělovýchovu Jindřich Čermák (Piráti) totiž zastupitelům slíbil, že bazén zůstane v provozu i v příštích letech. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26329 lidí

„Jsem velmi ráda, že jsme přiměli vedení kraje ke změně rozhodnutí. Bylo by špatné zavírat fungující sportoviště, zvláště v době, kdy se tolik volá po sportování a pohybových aktivitách všech věkových kategorií,“ říká poslankyně parlamentu a předsedkyně zastupitelského  klubu Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Právě ona patřila k nejhlasitěji protestujícím zastupitelům a poukazovala na skutečnost, že snahy o uzavření bazénu byly již v minulých letech. Vždy se ale podařilo najít řešení a provoz bazénu zachovat.

„Bazén v domově mládeže je navíc napojen na centrální zásobování teplem, což je z hlediska provozu podstatně levnější varianta, než má například město Karlovy Vary v KV Areně. Navíc je bazén plně funkční a proto plán na uzavření, který se připravoval v úplné tichosti, byl opět pouze špatnou vizitkou vedení kraje,“ pokračuje Jana Mračková Vildumetzová.

Klub hnutí ANO na zastupitelstvu připomněl, že je potřeba pracovat i na větší propagaci bazénu, a to především s důrazem na možnost jeho využívání veřejností, o čemž málokdo ví.

Podle původního plánu současné vládnoucí krajské koalice měl být provoz bazénu ukončen už v lednu letošního roku. Tomu ale opozice na poslední chvíli zabránila a podařilo se jí dohodnout prodloužení provozu do konce aktuálně probíhajícího školního roku. Podle informací Jindřicha Čermáka nakonec bude provoz bazénu zachován i v dalších letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

15:06 Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.