Müller (DSSS): Předvolební guláš

18.09.2013 21:00

Známe mnoho druhů gulášů; maďarský, vídeňský, chalupářský, hovězí, na pivě, srnčí atd., ale ten nejméně stravitelný je guláš předvolební.

Müller (DSSS): Předvolební guláš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátním volebním lídrem DSSS je předseda Tomáš Vandas

A už tu zase máme přeběhlíky, už znovu každý ví, jak na to řídit republiku bez úplatků a korupce, už tu máme jako červů v shnilé hrušce vizionářů, snílků a lobbistů za lepší budoucnost. Objevují se nové strany, staré tváře, kapitalisti, monarchisti, socialisti, komunisti, piráti i křesťané. Schází se nám to hezky česky v pluralitě, která mi připomíná guláš kotlíkový, tedy co dům dal. Nic lepšího nedá, tedy je na nás, vybrat to nejlepší.

My členové a příznivci DSSS víme, koho volit, je tu však obrovská většina bloudících a nerozhodných, lidí poctivých a prosících o zázrak, lidí s názorem i bez něho, lidí tušících, ale ještě stále málo přesvědčených, lidí brutálně naštvaných a připravených bránit svoji identitu před zvůlí a mocí, chudobou a beznadějí. Pouze jedenkráte za čtyři roky máme tu možnost, já, vy všichni, ovlivnit běh a koloběh českých dějin. Máme možnost volit svého zastupitele či svoji stranu do parlamentu.

Vyjádřit celkový dojem z předvolebního blbnutí, kdy na vás na každém rohu vyčnívá nějaký politik se svým moudrem a snaží se vás přesvědčit, že VÁŠ hlas patří jemu a právě jeho straně, je pro některé zneklidňující, pro některé až deprimující. A jako již po dobu dvaceti let, znovu a znovu doba nastavuje obraz společnosti a svými výroky ukazuje, že jsme se daleko nedostali, že otázky a odpovědi se tu dokola točí jako na kolotoči a každý si může dosytnosti vybrat právě z toho problému, který ho nejvíce tíží a který by chtěl řešit či dokonce napravit.

Je libo něco zaměstnání, něco zdravého ovzduší, kilo spravedlnosti nebo dvě kila exekucí? Máte chuť na korupci nebo solárníky, je dobré malinko mateřské nebo ještě méně sociálních dávek? Můžete si vybrat žďabínek majetkových přiznání, špetku transparentnosti politických stran, ochutnat lze i odpolitizování státní správy a srozumitelnost zákonů psaných pro občany, pošmáknout si můžete na dozorčích radách či přímé volitelnosti poslanců. Můžete sčítat, odčítat násobit, škrtat a kroužkovat, ale změní Vaše rozhodnutí vůbec něco? Vy sice za svůj program zvolíte svého zástupce, ale kdo Vám zaručí, že se něco pohne kupředu?

Vždyť nemusíme chodit tak hluboko do minulosti. Kolik z vás si přálo církevní restituce, kolik z vás tleskalo sKartám, kdo fandil exekučnímu zákonu, kdo podstrojoval takto nastaveným sociálním dávkám, kdo z vás souhlasil s amnestií pro tuneláře, kdo chtěl stále vyšší ceny potravin a léků, kdo z vás cítil potřebu nakupovat za odvedené peníze do státní pokladny předražená letadla, obrněná vozidla, nefunkční padáky, draze a pomalu opravovat zámky, silnice, nemocnice a přitom ještě podporovat nehorázné platy politiků a odměny jejich milenek? Sáhněte si do svědomí, kdo z vás si přál, aby v dozorčích radách státních podniků pobírali političtí funkcionáři statisícové platy a přitom vymýšleli, jak dobře lidem vysvětlit, že elektřina, plyn, nafta, doprava, odvoz odpadů, vodné a stočné musí být stále dražší a pomalu nejdražší v Evropě?

Co se tak zásadně změní v jednání lidí, kteří slibují před volbami hory, doly, údolí a řeky a po volbách zůstanou jen vyprahlé kotliny a vysušená řečiště? Co znamená pro politiky čest, spravedlnost, poctivost, pracovitost, lidskost, empatie, uctívá ještě po volbách někdo z nich hodnoty jako charakter, závazek či slib? Asi nikoliv, protože tolik stejných tváří už je tu opět, opět slibují, škemrají, žebroní, aby za měsíc zapomněli, co slavnostně odpřisáhli.

A tak pozor na plané sliby politiků, je nutné ke slibovanému dortíku, přidat ještě lžičku, nůž a vidličku, protože změny se tentokráte neobejdou bez bodnutí, říznutí či někde rovnou v hození do dobře roztopeného kotle. Chtěl bych vzít do rukou hlásnou troubu, buben nebo alespoň řehtačku a každému do ucha halasně připomenout, že vyřčené není ještě splněné, že dobro se může rychle změnit ve zlo a poctivost ve zradu a násilí. Když Vám tedy někdo bude slibovat na svých billboardech práci, více peněz, více všeho, nezapomeňte se ho zeptat, jak to udělá, protože podobné již slibovali před dvaceti lety.

Těžko mě může přesvědčit nové hnutí pana Babiše Ano, že nebudu vhozením volebního lístku pro tuto stranu volit jeho Agrofert a ještě daleko horší kapitalistickou společnost, která sice lidem dá práci, ale současně z nich udělá novodobé otroky, kteří se budou muset podřídit vždy a stále moci peněz a nadvládě silnějšího. Je pravdou, že asi k přežití to bude, ale ne k životu. Těžko mě přesvědčí nástup a rozštěpování environmentálních stran, které schválily a prosadily solární byznys pro své kamarády a které jako „ochránci přírody“ ji navždy zohyzdnily slunečními panely. Ani lidovečtí věřící mající na hlavě hroudy másla a opět se snažící dostat do sněmovny, mne jako občana nemohou zviklat k jejich volbě, neboť skoro po celou dobu porevolučních vlád vládli a to tak, že stále někomu lezli do míst, kde končí záda.

Vlády a skutky těch, kteří se sami rozpustili, hovoří za vše. Opakovat to, co bylo pro naši zemi katastrofou, by se rovnalo sebevraždě. Volit opětovně gaunery a jejich spřátelené firmy, volit opět korupci, nespravedlnost, podvody a morální bahno, může jen skutečný blázen anebo ten, který se v tomto marastu dokáže dobře pohybovat a slušně vydělávat na úkor ostatních. Všichni dobře víme, že především strany ODS a TOP 09 nesou plnou odpovědnost za zločiny, které byly v tomto státě spáchány na bezbranných a neozbrojených občanech. A nebylo jich málo…

Určitou nadějí zůstávají pro voliče strany levicové, tedy socialisti, komunisti a SPOZ. Zde bych chtěl jen upozornit: déjavu. Mám takové mrazení v zádech, že právě tyto tři strany jsou z těch nejhorších pro nehorázné sliby a konečné neodborné, netransparentní a nesystémové řešení problémů, jako by se záměrně točily v bludném kruhu malicherností a závisti. Navíc příliš nevěřím osobám, které prošly desítkami funkcí a často pro svoji neschopnost vyhozeny, lezou nazpět oknem a je jim v podstatě jedno, za jakou stranu budou kopat. Korýtka se naplňují zlaťáky, prebendy v nočních představách budí své abonenty, čas dožínek nastává. Kdo bude vyvolený, rozhodnete vy.

Z našeho dělnického guláše znějí stále stejné hlasy. Opakovat vyřčené nemá smysl, ale připomenout, abychom nezapomněli, je nutné. Právo a spravedlnost, národní zájmy a rodina, sociální smír a hospodářský rozvoj; tyto oblasti považujeme za hlavní principy naší kampaně a našich cílů. Na rozdíl od jiných politických stran máme i pro každou oblast řešení. Čtěte naše stránky v době předvolební, sledujte dění ve straně a projevy našeho předsedy, pomozte při propagaci voleb a to jak fyzicky tak finančně v rámci možností. Všem vám za to děkujeme.

Milan Müller

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSSS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…