Nantl (ODS): Nominujte své oblíbené lídry ve školách

21.02.2023 11:30

Lídři ve vzdělávání se mohou i letos ucházet o ocenění Zlatý tahák. Začal sběr nominací. Cenu za pedagogický leadership uděluje pod záštitou náměstka hejtmana Jiřího Nantla VIM - Vzdělávací institut pro Moravu.

Nantl (ODS): Nominujte své oblíbené lídry ve školách
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Jedná se o druhý ročník. „Kdo jsou pedagogičtí lídři jihomoravského vzdělávání potřebujeme vědět nejen proto, abychom ocenili dobrou práci ve školství, ale také proto, abychom věděli, jakým inspirativním příkladům a názorům naslouchat,” komentuje Jiří Nantl, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro vzdělávání, zdravotnictví a strategii chytrého regionu. 

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí

Zásadním kritériem pro udělení ceny jsou konkrétní dopady na vzdělávané. Odborná rada hodnotí, jaké pozitivní efekty měly kroky nominovaného uvnitř nebo vně školy. Stejně tak se řeší působnost na komunitu, společnost a kvalitu jejich vztahů. Členové hodnotící rady jsou uznávaní ředitelé škol, zástupci České školní inspekce a dalších státních subjektů i akademické sféry.

„Kvalitní vzdělávání je výsledkem dlouhodobé a systematické práce. Nominace do prvního ročníku ukázaly, že máme na jižní Moravě opravdu z čeho vybírat. Letos může široká veřejnost zasílat nominace do konce dubna. Slavnostní vyhlášení by mělo znovu proběhnout ve stejném formátu, tedy při setkání ředitelů na zámku ve Slavkově,” doplňuje Leona Sapíková, ředitelka VIM - Vzdělávacího institutu pro Moravu.

Nominace mohou lidé posílat od dnešního dne (20. února 2023) do 30. dubna 2023. Podrobnější informace a laureáty roku 2022 naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…