Němcová: Požadavky prezidenta považuji za dehonestaci Parlamentu

26.07.2013 21:07

Požadavek prezidenta na notářské ověřování podpisů poslanců kategoricky odmítám. Považuji to za hrubý nátlak na Poslaneckou sněmovnu a na diktátorské podmínky se nepřistupuje už z principu.

Němcová: Požadavky prezidenta považuji za dehonestaci Parlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Miloš Zeman nic takového nechtěl od Jiřího Rusnoka, presto mu vládu svěřil. Naproti tomu my jsme mu už během jednání v Lánech před jmenováním Jiřího Rusnoka nabízeli 101 podpisů na papíře. Nechtěl je.

Nepředpokládám, že to pan prezident může myslet vážně. Pokud ano, pak v takovém případě my mu zcela vážně říkáme, že na to v žádném případě nepřistoupíme. Je to jen hra na hledání záminky, proč držet Jiřího Rusnoka proti vůli parlamentu ve vládě i v demisi.

To pak bude prezident zpochybňovat všechna rozhodnutí poslanců? Bude chtít ověřené podpisy po každém hlasování? Takové obcházení parlamentu a jeho dehonestování nedovolíme.

Miroslava Němcová
místopředsedyně ODS
kandidátka ODS na premiérku

reklama

autor: ODS

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.