Němečková Crkvenjaš (ODS): Na Ondřejníku přibyly stovky nových buků, modřínů a borovic

28.04.2023 21:03 | Tisková zpráva

Během akce akce Stromy pro Ondřejník sázeli nedaleko chaty Šmířanky nejprve středoškoláci, pa se zapojila i veřejnost. Celkem se podařilo vysadit 2200 mladých stromků. Akci opět pořádaly Moravskoslezský kraj a Biskupské lesy.

Němečková Crkvenjaš (ODS): Na Ondřejníku přibyly stovky nových buků, modřínů a borovic
Foto: Facebook Zdenky Němečkové Crkvenjaš
Popisek: Zdenka Němečková Crkvenjaš

„Děkuji všem dobrovolníkům, kteří se pod vrchol Ondřejníku vydali, aby pomohli s další výsadbou. Všichni měli také příležitost dozvědět se více o práci lesníků, i o tom, proč jsou lesy pro životní prostředí tak důležité. Je skvělé, že přijeli pomoci i středoškoláci, užili si den na čerstvém vzduchu a třeba si k přírodě vytvořili bližší vztah,“ uvedla radní Moravskoslezského kraje pro životní prostředí Zdenka Němečková Crkvenjaš.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

Od začátku akce se v okolí Ondřejníku podařilo celkem vysadit deset tisíc mladých stromků. Upřesnila, že letos přijeli sadit žáci Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku Místku a Gymnázia ve Frýdlantu nad Ostravicí, gymnazisté v pátek vysadili celkem 600 sazenic.

V sobotu se pod Ondřejník sjeli dobrovolníci, často rodiny s dětmi, které kromě sázení zaujaly i stánky o lesnictví, kde byly například vystaveny trofeje. Děti si také odnesly tematické dárečky. Akci podpořila celá řada osobností Moravskoslezského kraje a také český horolezec Libor Uher, který vysadil za 2 dny kolem 100 stromků.

„Jde nám především o to, aby si děti i rodiče uvědomili, co pro nás lesy znamenají a jak se k nim chovat. V sázení stromů se bude i nadále pokračovat v lokalitách, kde je to zapotřebí. Výsadba na Ondřejníku bude v letošním roce ukončena, ale Moravskoslezské Beskydy potřebuji naši pomoc nadále,“ uzavřel ředitel Biskupských lesů Libor Konvičný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…