Niedermayer (TOP 09): České vodíkové šetření

04.07.2023 9:15 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pronájmu automobilů na vodíkový pohon pro MPSV a MŽP

Niedermayer (TOP 09): České vodíkové šetření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Dvě naše ministerstva se konečně rozhodla vstoupit do 21. století a vydat se cestou čisté mobility. Tomu bych za normální situace jedině zatleskal, jenomže to udělala tak trochu „po česku“.

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26121 lidí

Vodíkové Toyoty Mirai, které si ministerstva pronajala, nejenom vyjdou na více peněz (spotřeba i pronájem), než třeba elektrická Škoda Enyaq. Hlavně s nimi naši ministři dnes moc daleko nedojedou. U nás se totiž nacházejí zatím pouze dvě veřejné vodíkové dobíječky, které jsou od sebe 400 kilometrů (po dálnici Praha a Vítkovice), což je v případě těchto aut na hranici dojezdu.

Např. cesta do Brna (a zpět) tak spíše nepřipadá v úvahu, pokud tedy ministři (nebo spíš jejich řidiči) nevyhledávají adrenalin. Přestože další dobíječky nejspíš přibudou, asi obvyklou českou rychlostí, využitelnost těchto aut v dalších dvanácti měsících, na které si je Ministerstva pronajala, to zásadně nezmění.

Vodíkové Miraie (což je obdivuhodný kus technologie a krásné auto) tak budou našim ministrům sloužit zjevně na cesty „kolem komína“. Co jejich pořízením ministerstva vlastně chtěla sdělit, a jestli to někomu přijde jako efektivně vynaložené peníze, nechám na vašem uvážení.

Více se tomu věnuji na mém blogu (ZDE), kde najdete i propočty rozdílů nákladů, spojených s provozem vodíkových a elektrických aut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.