Niedermayer (TOP 09): Dva američtí finančníci v Maďarsku

26.11.2018 9:14

Komentář na facebookovém profilu k roli významných amerických finančníků v Maďarsku

Niedermayer (TOP 09): Dva američtí finančníci v Maďarsku
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

Stephena Bannona a George Sorose spojuje to, že oba byli bankéři. A oba mají cosi společného s Maďarskem. Pan Soros se v Budapešti narodil, pan Bannon by odsud rád změnil evropskou politiku.

Pan Bannon, dle toho, co jsem nalezl, udělal proto, aby byl lepší svět to, že vedl portál, který se stal platformou extrémní pravice, populismu či neonacistům a antisemitů (dle agnetury Reuter). A pomohl ke zvolení Donalda Trumpa.

Pan Soros pomohl vytvořit první prvotřídní Universitu ve východním bloku a umožnil mnoha lidem, kteří by si to nemohli dovolit, aby na ní vystudovali. Dává stovky milionů dolarů na podporu neziskových aktivit usilujících o rozvoj demokracie, svobody, podpoře znevýhodněných či nezávislého tisku.

Oba muže spojuje též osoba dnešného maďarského premiéa. Dle slov pana Bannona, bude spolupracovat na podpoře vzestupu jeho myšlenek a hnutí, které má změnit Evropu. Pan Soros dal panu Orbánovi stipendium na to, aby získal kvalitní vzdělání. A pan Orbán z něj dnes dělá hlavního nepřítele Maďarska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …