Niedermayer (TOP 09): Podpora demokratického světa je světlem naděje

10.12.2023 8:18 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Bělorusku.

Niedermayer (TOP 09): Podpora demokratického světa je světlem naděje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Podpora demokratické opozice v Bělorusku je naším morálním i historickým závazkem

Ve čtvrtek ráno v Evropském parlamentu proběhlo fórum na podporu běloruské opozice. Na dálku ho zahájila paní Cichanouská, neb byla právě na důležitém jednání v USA, což jedině potvrzuje shodu demokratického světa v podpoře běloruské opozice. Doufám, že víra většiny lidí v Bělorusku v lepší budoucnost se co nejdříve naplní. A my jim v tom musíme pomáhat.

Šéfka EP Roberta Metsola ve svém projevu připomněla nejen význam Běloruska pro bezpečnost Evropy, ale též mnoho způsobů, jakými běloruský režim potlačuje svobody tamních lidi v rozsahu pro nás dnes již nepředstavitelném. Například dnes tomu je 300 dní, co je bývalý kandidát na prezidenta a známý představitel demokratické opozice Mikalai Statkevich vězněn bez kontaktu s vnějším světem a ostatními vězni. Bohužel existují i velmi znepokojivé zprávy o jeho možné smrti. A takových příběhů je bohužel řada.

Za účasti představitelů demokratické opozice a s podporou všech hlavních politických frakcí v EP jsme proto s kolegy v Bruselu vyjádřili nesouhlas s neoprávněným vězněním politických vězňů zločinným běloruským režimem potírajícím základní lidská práva a jasný požadavek na jejich okamžité propuštění. Může to vypadat jako symbolický krok, ale z naší minulosti dobře víme, že podpora demokratického světa je světlem naděje při zdánlivě beznadějném boji opozice a disentu proti mašinerii a krutosti autoritářského režimu. Snad jsme nezapomněli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Najde se v top, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 10.12.2023 9:41:06
,,JEDEN,, člen s mozkem co vypotí něco chytreho užitečného pro lidi,, Zatím co topkar to lhář,asocial, zrádce slušně nelze nazvat,,

|  8 |  0

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…