ODS: Nutnost konsolidace financí vysvětlovali poslanci v V Plzeňském kraji

06.06.2023 11:17 | Tisková zpráva

ODS blíž k vám – je název výjezdní tour, během které občanští demokraté objíždějí Českou republiku od západu po východ, severu až po jih. Další zastávkou byl pro představitele poslaneckého klubu ODS Plzeňský kraj.

ODS: Nutnost konsolidace financí vysvětlovali poslanci v V Plzeňském kraji
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jan Skopeček, Eva Decroix a Rudolf Salvetr během výjezdu zavítali do měst Klatovy, Plzeň nebo Rokycany, kde během setkání s místními občany otevřeně diskutovali o aktuálních otázkách: primárně nutnosti konsolidace veřejných financí, důchodové reformě, dotační politice i vyvraceli četné lži nebo polopravdy opozice, které bohužel stále hýbají dezinformační scénou a uměle tím negativně zamíchávají náladou ve společnosti.

„V Plzeňském kraji jsme otevřeli diskusi s významnými podnikateli hned několikrát – poprvé v klatovském drůbežářském závodu k tématům konkurenceschopnosti nebo dotační politiky. Podruhé v Plzni u kulatého stolu s místními podnikateli. Otevřené a zpětné vazby přímo od zainteresovaných zástupců podnikatelského sektoru si velmi vážím, je pro mé další hájení živnostníků a podnikatelů důležité,“ řekl Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29691 lidí

Skopeček zároveň ocenil studenty klatovského gymnázia, kde měl dopoledne příležitost během setkání v aule školy konstruktivně diskutovat: „Během intenzivní debaty na půdě gymnázia jsem měl příležitost vysvětlovat potřebu zdravého hospodaření státu i konsolidaci veřejných financí, která je i s ohledem právě pro tuto konkrétní generaci nezbytně nutná. Ekonomická vzdělanost je pro schopný stát základním pilířem.”

„Ráda jsem přijala pozvání do Plzeňského kraje, kde jsme dnešním výjezdem navázali na tour občanských demokratů po republice. V Hrádku u Rokycan jsme vyzdvihli rozvoj města. Starostka obce Marcela Sobotková je skvělou ženou, starostkou na správném místě, za kterou jsou vidět reálné výsledky,“ řekla bezprostředně po setkání Eva Decroix, první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS.

Poslankyně spolu s krajskou zastupitelkou Ilonou Mauritzovou navštívila také sousední Centrum sociálních služeb Harmonie v Mirošově, kde vyzdvihla především práci sociálních pracovníků i všechny volnočasové aktivity, jež místním klientům nabízejí. „Závěrem jsem ocenila otevřenou večerní diskusi s občany v Rokycanech, která mi v práci ve Sněmovně přinesla další inspiraci,“ dodala Eva Decroix.

Představitelé ODS ve své tour navážou v dalších týdnech, a to návštěvou krajů Ústeckého, Libereckého, Středočeského nebo Vysočiny.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…