ODS Praha: Primátorovi jsme nabídli zapojení do delegace na Ukrajinu

12.02.2022 14:04 | Tisková zpráva

Primátor Prahy Zdeněk Hřib v souvislosti s napjatou bezpečnostní situací na Ukrajině odcestuje v pondělí 14. února na dvoudenní návštěvu Kyjeva, kde se má setkat s představiteli ukrajinské metropole.

ODS Praha: Primátorovi jsme nabídli zapojení do delegace na Ukrajinu
Foto: ODS
Popisek: Zdeněk Zajíček

Cílem této zahraniční cesty je vyjádření podpory města Prahy nejen Kyjevu, ale i celé Ukrajině, která zejména v posledních týdnech a měsících čelí bezprecedentnímu nebezpečí agrese ze strany Ruské federace.

Předseda našeho zastupitelského klubu Zdeněk Zajíček proto dnes oficiálně nabídl panu primátorovi účast zástupce opoziční ODS na této zahraniční cestě. Ačkoliv můžeme mít na směřování, rozvoj a řízení našeho hlavního města rozdílné názory, jsou témata, kde cítíme morální odpovědnost aktivního vyjádření podpory a spolupráce.

Zdeněk Zajíček sdělil panu primátorovi Hřibovi odhodlání našeho zastupitelského klubu uhradit veškeré související náklady s touto cestou. Jsme přesvědčeni, že v pohledu na tak klíčová témata, jako je bezpečnost, ochrana svobod a národní celistvosti bychom měli umět společně s vedením hlavního města vyjádřit jednotný postoj.

Věříme, že jsou témata, kde bychom měli umět spolupracovat. Společnou podporu projevenou osobní účastí zástupců Prahy napříč politickým spektrem považujeme za silný projev solidarity a přátelství s obyvateli Kyjeva a celé Ukrajiny. Současně doufáme, že cesta pana primátora není motivována pouze ziskem politických a mediálních bodů. Naše podpora obyvatelům Ukrajiny a ochraně jejich svobod samozřejmě trvá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zálom (Svobodní): Náš ekonomický systém vlivem státních zásahů koroduje

15:06 Zálom (Svobodní): Náš ekonomický systém vlivem státních zásahů koroduje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozpadu systému.