Ukrajina pirátům svědčí, v pondělí dojede Hřib. Do „bašty demokracie“

11.02.2022 17:37 | Ze sítí

Primátor Prahy Zdeněk Hřib bude dalším pirátem, který zavítá na Ukrajinu, aby ji podpořil v možném rusko-ukrajinském konfliktu. V pondělí se setká se starostou Kyjeva, bývalým boxerem Kličkem. „Kyjev musí zůstat svobodnou metropolí a baštou demokracie v regionu,“ uvádí Hřib na facebooku.

Ukrajina pirátům svědčí, v pondělí dojede Hřib. Do „bašty demokracie“
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

„V pondělí se setkám v Kyjevě se starostou Vitalijem Kličkem, který do politiky zamířil z boxu. Společně s primátorem Varšavy Rafalem Trzaskowskim chceme za Pakt svobodných měst vyjádřit podporu Ukrajině v době hrozícího ozbrojeného konfliktu s Ruskem. Kyjev musí zůstat svobodnou metropolí a baštou demokracie v regionu!“ poznamenal na facebookové platformě Hřib.

V pondělí se na Ukrajinu vydal ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Vyjádřil zemi solidaritu v napjaté situaci.

„Přímo na linii dotyku jsme se seznámili s vojenskou situací na Ukrajině. Od všech tří ministrů z Česka, Slovenska a Rakouska zazněla jasná slova solidarity s Ukrajinou. Bezpečnost Ukrajiny je i bezpečností Evropy. Proto nám není lhostejné, co se na Ukrajině odehrává. Proto Česko stojí za Ukrajinou,“ prohlásil Lipavský.

Jeho cestu schválila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, která prohlásila, že česká vláda se neotočí k Ukrajině zády.

V průběhu cesty se však Lipavský stal mimo jiné terčem výsměchu, a to za kombinaci helmy, neprůstřelné vesty a jeho postavy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…