Zuna (TOP 09): Migrační pakt je krok správným směrem. Pracujeme dál

15.05.2024 13:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.

Zuna (TOP 09): Migrační pakt je krok správným směrem. Pracujeme dál
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

Česko není cílovou destinací migrantů s odlišnou kulturou. Máme tu Ukrajince a Slováky, kteří mezi nás skvěle zapadli. Pracují a pomáhají doplnit pracovní trh. Není třeba strašit a děsit palcovými volebními titulky. I to jsem rozebíral v rozhovoru pro CNN Prima News v rámci debat o migračním paktu.

Migrační pakt je krok správným směrem. I když z pohledu Česka krok příliš malý. Přesto nejsme kverulanti, kteří by křičeli jen "NE" a je třeba dále pracovat. S Rakouskem, Dánskem, Nizozemím a dalšími zeměmi spolupracujeme na dalších řešeních, jak migrační problém řešit mimo území EU. Potřebujeme docílit rychlejších návratů nelegálních migrantů, efektivního boje s pašeráky včetně lepší ochrany vnější hranice EU. Migranty je třeba odrazovat tak, aby se lidé na cestu vůbec nevydávali.

Pracujeme na konstruktivních a dlouhodobě funkčních řešeních i přesto, že se z titulků může zdát, že migračním paktem vše končí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

9:02 Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.