Okamura (SPD): Já s vámi nechci mít vůbec nic společného, ani s vaší vládou, pane Jurečko

24.06.2022 13:39

Projev na 28. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 24. června 2022 k zákonu o pomoci v hmotné nouzi

Okamura (SPD): Já s vámi nechci mít vůbec nic společného, ani s vaší vládou, pane Jurečko
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

samozřejmě na urážky a invektivy a na to, kdo je hloupý a kdo ne, na to od předsedy tříprocentní KDU-ČSL, opravdu reagovat nebudu. K tomu mě nepřinutíte. To si pak vyhodnotí voliči a třeba my také budeme dole, někdy, a vy budete nahoře. Takže vy mi za to nestojíte, abych reagoval na vaše útoky.

Protože to, co jsem tady viděl včera v noci, jak paní předsedkyně Pekarová Adamová zaútočila úplně stejným arogantním způsobem a udělala hlupáky z celého poslaneckého klubu ANO, tak to už je opravdu ta vaše rétorika vládní, ta vaše nervozita, jak vám klesají preference, a vy jste klesli na polovinu. A máte pnutí ve vašem KDU-ČSL, kde řada lidí už vás nechce za předsedu, pane Jurečko, mým prostřednictvím, protože jste stáhl stranu na poloviční preference, tak si tyhlety svoje výlevy, prosím vás, nevylévejte na mně. To jsou vaše problémy, vy si je řešte a pokračujte v této rétorice. Protože touto agresivní, šílenou rétorikou stahujete tu vaši stranu čím dál tím víc dolů.

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

A co se týče toho příspěvku na bydlení, vždyť já mám pravdu. Vy používáte terminus technicus "příspěvek na bydlení", a já říkám, že je to příspěvek na bydlení českým rodinám, které ubytují ukrajinské rodiny, to mohlo být tak 12 000 tisíc. Já nevím, o čem mluvíte. Vždyť já mám pravdu. O čem mluvíte? Vy jste zahlcený nějakou vaší byrokracií, pro normálního občana je to prostě příspěvek na bydlení pro tu ukrajinskou rodinu, aby ho dostávala česká rodina, v čem je problém? Tak tady nehrajte nějaké hry.

A co se týče toho, abych já si sedal na ministerstvo, já s vámi nechci mít vůbec nic společného, ani s vaší vládou, pane Jurečko, je to všechno vaše odpovědnost, tyhlety vaše zoufalé návrhy, že chcete přenést tu vaši odpovědnost za tu zpackanou vládu ještě na opoziční stranu, to si nechte. Nezatahujte nás do vašich problémů. Za všechno můžete vy. Vy můžete za to, že miliony lidí jsou v trablech, vy můžete za to, že mají lidi problémy a je to všechno vaše odpovědnost. Takže já s vámi nechci mít vůbec nic společného.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice