Okamura (SPD): Vedení ČT přiznalo, že není schopné plnit veřejnoprávní poslání

03.12.2018 6:28

Komentář na facebookovém profilu - kritika ČT, která nepřipravila rozhovor s maďarským premiérem Orbánem

Okamura (SPD): Vedení ČT přiznalo, že není schopné plnit veřejnoprávní poslání
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Vedení ČT reagovalo na můj status, kde jsem je zkritizoval za to, že v pátek nezajistili rozhovor s maďarským premiérem Orbánem, takže ho nakonec zajistila a odvysílala TV Barrandov. Podezříval jsem ČT, že se jako obvykle vyhýbá prezentaci nepohodlných názorů. Na základě vyjádření vedení ČT se však ukázalo, že je situace ještě mnohem horší. ČT prý totiž maďarského premiéra pět let opakovaně zve, ale Viktor Orbán si na ČT neudělal ani jednou čas, a nakonec si vybral TV Barrandov. Vedení ČT tím přiznalo, že není schopné plnit veřejnoprávní poslání, jelikož do ČT odmítají dlouhodobě chodit dokonce i významní zahraniční politici a spojenci ČR, jelikož České televizi evidentně prostě nevěří. Je to bohužel výsledek dlouhodobě nevyváženého zpravodajství ČT, které ztratilo kredit nejen u mnoha občanů ČR, ale i v zahraničí. A tato situace, kdy ČT není schopna naplňovat zákon, který ji přikazuje vyváženost, je nejen na stížnosti na všechny relevantní instituce, ale také na zrušení koncesionářských poplatků a na rezignaci celého vedení ČT.

Výmluvy ČT jsou opravdu směšné. Je totiž zcela evidentní, že se významní lidé České televizi vyhýbají. A jsou to vesměs lidé, kteří nesdílí probruselské názory. Jelikož nesouhlasí s nevyváženým a zmanipulovaným vysíláním ČT. Které ovšem nuceně musí platit všichni občané. Jak známo, tak premiér Orban má podobný pohled na migraci, na politiku EU, na negativní působení politických neziskových organizací a na vlastenectví, jako má SPD.

To, že měl maďarský premiér nabitý program, je opravdu hodně chabá výmluva, protože otázka zní, proč si pro ČT nenaplánoval ani vteřinu. A proč měl dost času na TV Barrandov a nikoli na ČT. Bylo by opravdu fajn, kdybyste se drazí „lepšolidé na Kavčích horách“ zamysleli, proč vám už nevěří lidé nejen v naší zemi, ale ani za hranicemi.

Česká televize je podle přiznání vedoucího zahraničního zpravodajství Michala Kubala fakticky neschopná plnit zákonem danou povinnost podávat objektivní a vyvážené zpravodajství. Dospěla do takové fáze, že to nedokáže, ani kdybychom zešíleli, a na vteřinu ČT věřili, že by opravdu takové zpravodajství podávat chtěla. A zcela upřímně říkám, že tohle není jenom vina generálního ředitele ČT. ČT si zprivatizovala tlupa probruselských aktivistů a zneužívá jí ke své propagandě a k potlačování a překrucování nehodících se názorů. Česká televize koná přímo v rozporu se zákonem a je opravdu načase s tím něco začít dělat. My v SPD se o to neustále snažíme, ale ostatní politické strany se bojí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

A než mne zase „pražská kavárna“ obviní z potlačování svobody slova, pojďme si říct, co přesně chceme – chceme, aby novináři svobodu slova nezaměňovali za svobodu lhát. Chceme, aby byly vymahatelé platné zákony a etický kodex České televize, který nařizuje podávat zprávy vyvážené a objektivní, a který zakazuje lhát a manipulovat a účelově dehonestovat nebo naopak, co se nehodí vynechávat.

Zmanipulovaná ČT, kterou si ovšem musí občané nuceně platit, předvádí nadále zcela flagrantní porušování zákona, který přikazuje vyváženost vysílání. A místo zajímavých rozhovorů, kde zaznívají oponentní názory, ČT nadále utrácí miliony za pořady typu 168 hodin, Reportéři ČT či Newsroom ČT24, kde redaktoři opakovaně zcela nepodloženě špiní nepohodlné politické oponenty.

Vážení přátelé, je tohle podle vás normální plnění funkce české veřejnoprávní televize? A například Václav Moravec mne do svého pořadu v ČT nepozval již čtyři roky, aby nezaznívaly moje názory. Zatímco předsedy jiných parlamentních stran, které dokonce ani nedosáhly volebního výsledku SPD, zve opakovaně a pravidelně. Je to prachsprostý mediální podvodník a manipulátor, kterého si vy všichni štědře platíte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice