Okamura (SPD): Vláda zbytečně utrácí desítky miliard

15.04.2020 19:05

Komentář na facebookovém profilu k možnostem úspor ve státním rozpočtu

Okamura (SPD): Vláda zbytečně utrácí desítky miliard
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Vláda bohužel nehledá úspory ve zrušení plateb solárním baronům, nepřizpůsobivým, politickým neziskovkám atd. Poslanci za SPD podpořili minulý týden na schůzi Sněmovny prodloužení nouzového stavu požadovaného Vládou ČR z důvodu opatření na zamezení šíření nákazy koronaviru (COVID-19) pouze na nezbytně nutnou dobu. Před vlastním hlasováním naši poslanci žádali jasné vysvětlení, k čemu chce vláda nouzový stav využít. Při další schůzi jsme podpořili pouze ty návrhy vlády, které umožní rozšíření okruhu adresné státní pomoci pro živnostníky, malé firmy a zaměstnance pro jejich udržení na pracovním trhu bez finančních a materiálních ztrát.

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí

Dále jsme podpořili návrhy na pomoc lidem v exekucích, na odklady hypoték a nájmů pro občany zasaženými nouzovým stavem. Naopak jsme nepodpořili vládní návrh, na základě kterého budou moci v České republice vykonávat lékařské povolání lidé ze zemí mimo EU bez odpovídající kvalifikace.

Vláda však tento návrh prosadila hlasy svých poslanců. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM bohužel stále nevyužívá možnost úspor ve státním rozpočtu v době nouzového stavu a zbytečně utrácí desítky miliard korun. Mezi nejvýznamnější patří zrušení plateb solárním baronům, zrušení daňových výjimek a úlev pro nadnárodní korporace, omezení byrokracie na úřadech, skončení dávek pro nepřizpůsobivé či ukončení financování politických neziskovek.

Budeme spolupředkladateli pozměňovacího návrhu, ve kterém všechny exekuce v původní částce do 1 500 korun, které jsou starší než 3 roky (platba za odvoz odpadu, pokuta za černou jízdu v MHD apod.), mohou dlužníci vyřešit tak, že zaplatí 1 000 korun exekutorovi a 500 korun věřiteli a zbylou částku platit nemusí. A tímto způsobem můžeme vyřešit až milion exekucí v ČR.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…