Okamura (SPD): Zoufalý premiér Fiala z ODS vytvořil funkci vrchního cenzora

13.10.2023 21:03

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 13. října 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

Okamura (SPD): Zoufalý premiér Fiala z ODS vytvořil funkci vrchního cenzora
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Já tady zareaguji na tu debatu. Vláda vytvořila funkci vrchního cenzora. To už je fakt nástup novodobé totality! Jelikož vláda ztratila důvěru veřejnosti, tak zoufalý premiér Fiala z ODS vytvořil na Úřadu vlády funkci vrchního cenzora, který bude mít za úkol bojovat proti dezinformacím, tedy potlačovat nepohodlné a k vládě kritické opoziční názory a zavádět cenzuru. Tímto státním cenzorem, jmenuje se to poradce pro boj s dezinformacemi, byl jmenován provládní politolog Miloš Gregor. Ten v minulosti veřejně označil opoziční ANO a SPD za cynické politické šmejdy a za veksláky v pozicích.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29500 lidí

Přitom hlavním dezinformátorem je právě premiér Petr Fiala, který obelhal miliony lidí předvolebním slibem pětikoalice, že nebudou zvyšovat daně. Vytvoření funkce cenzora je zoufalou politickou křečí neschopného premiéra a neschopné vlády, kteří už neví, kudy kam. Na jmenování Gregora zareagovala Společnost pro obranu projevu, cituji: "Před lety jsme měli možnost vidět přednášku Miloše Gregora o dezinformacích na semináři Pravého břehu. Dnes je to Institut Petra Fialy. K našemu údivu tam zastával konspirační teorii o tom, že za brexitem a zvolením Donalda Trumpa stály fake news." Konec citátu Společnosti pro obranu svobody projevu.

A zároveň dodávají: "Nemůžeme v této souvislosti nevzpomenout na výbornou sociologickou přednášku současného děkana Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně Stanislava Balíka o neomarxismu na Letní škole Občanského institutu. Projevem současného neomarxismu, jak tam bylo řečeno, je právě snaha o cenzuru a umlčování nepohodlných názorů pod záminkou boje s dezinformacemi." Konec citátu Společnosti pro obranu svobody projevu.

Takže vy si tady jmenujete státního cenzora poté, co vám selhal už první pokus, kdy to byl nějaký pan Klíma, a takto chcete bojovat s opozičními názory a s názory občanů!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …