Passer (Pro Prahu): Opencard - Primátor Hudeček si koupil čas do konce roku

29.08.2014 8:54

Minulý týden primátor slavnostně oznámil, že rada města schválila koupi dalších 300.000 licencí k Opencard za 22,5 mil. Kč. Primátor Hudeček si pouze koupil čas do konce roku, nikoliv řešení problému.

Passer (Pro Prahu): Opencard - Primátor Hudeček si koupil čas do konce roku
Foto: PRO PRAHU
Popisek: Lídr kandidátky politického hnutí PRO PRAHU pro komunální volby Zbyněk Passer

Nová neuvážená dobrodružství vedení pražského magistrátu

Předchozí politické garnitury vládnoucí Praze slibovaly občanům chytrou čipovou kartu OPENCARD, která ve shodě se svým názvem měla znamenat doslova otevření nových možností komunikace mezi městem a jeho obyvateli a návštěvníky, ale především jejich příjemnější a jednodušší přístup k různorodým službám hlavního města. Realitu známe všichni. Vedení magistrátu svými všemožnými akcemi „ode zdi ke zdi“ mimo jiné devalvuje vážnost postu primátora hlavního města. 

Pražané si museli zvyknout, že primátor Hudeček mění své názory a vypouští do světa svá protichůdná prohlášení s několikatýdenní frekvencí. Ještě nedávno státnicky tvrdě prohlašoval, že za licence ke kartám odmítá platit a řešením měla být chvíli karta českých drah, opak zase plzeňská karta. Podle memoranda uzavřeného s firmou EMS počátkem srpna se však s ní nadále zavázal jednat, přestože současně (a již tradičně ukvapeně) inzeroval výše uvedené záložní varianty.

Minulý týden primátor slavnostně oznámil, že rada města schválila koupi dalších 300.000 licencí k těmto kartám od  EMS za 22,5 mil. Kč.  I když se na obou stranách šermuje vyhrůžkami soudy a arbitrážemi, v každém případě se má dále jednat o souhrnném narovnání, tzn. o požadovaném zaplacení softwarových práv ke správě projektu OPENCARD a licencí ke kartám. V tuto chvíli si tak primátor Hudeček koupil čas do konce roku, nikoliv řešení problému.

Za tohoto stavu není celková bilance OPENCARD radostná: prozatímní zaplacená suma 1,35 miliard Kč, fatální nedotaženost záměru, další desítky či stovky milionů výdajů s otazníkem, 5 úředníků nepravomocně odsouzených, k soudu míří 10 někdejších i nynějších radních a 5 úředníků…

Jediná šance pro Pražany - odchod primátora

Ohlednutí za působením primátora Hudečka ve vrcholovém vedení města skutečně není hrdou přehlídkou: zmítaný problémy s tunelem Blanka s vynaloženými desítkami milionů navíc, nepoučený skandální snahou o nevýhodný odkup akcií v Pražských službách až po zoufalou snahu diletantsky vykličkovat z čipových karet; přes uvedená fiaska a řadu jiných selhání a aféry s nemalým dopadem na hlavní město a jeho budoucnost se pouští do dalších kaskadérských kousků.

Jedinou nadějí pro Pražany a návštěvníky Prahy je jeho nekompromisní odchod a nastavení normálních poměrů na Magistrátě. Hnutí Pro Prahu s přirozenou oporou v městských částech a jejich občanů a v součinnosti s nimi je připraveno pořádek nastolit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…