Pastuchová (ANO): My už jsme si na tu rétoriku Pirátů zvykli, že za všechno může Babiš

24.06.2022 14:33

Projev na 28. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 24. června 2022 k zákonu o pomoci v hmotné nouzi

Pastuchová (ANO): My už jsme si na tu rétoriku Pirátů zvykli, že za všechno může Babiš
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

Děkuji, paní místopředsedkyně. Musím reagovat trošku na paní místopředsedkyni Richterovou.

Kdybych ji neznala z minulého volebního období, tak jí to možná budu věřit. Ale já si snad vytáhnu stenozáznamy ze schůzi, kdy vy jste tady navrhovali a říkali, jak se musí pomáhat rodinám. Vy jste měla být ministryní práce a sociálních věcí, radši jste se uklidila na umpire, tam je to jednodušší, a teď nás tady školíte, co minulá vláda dělala a nedělala. Říkáte mnoho let, že napravujete a že nebyla komunikace.

Komunikace nebyla tři roky s paní ministryní Maláčovou, která, musím vám dát za pravdu, zakázala svým úředníkům s námi diskutovat. V tom s vámi souhlasím. Ale pokud říkáte mnoho a mnoho let nazad, tak to se netýká jen naší vlády. Takže napravujete věci i těch vlád minulých, které vedlo Ministerstvo práce a sociálních věcí. My už jsme si na tu rétoriku od Pirátů zvykli, že za všechno může Babiš, za všechno může jiná vláda.

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25849 lidí

Ale já jsem opravdu dneska zvědavá, jak budete hlasovat pro to navýšení, ať o těch 65 tisíc, nebo o těch 100 tisíc. Vždyť vy jste to prosazovali stále. Konkrétně vy jste to měla někdy i v médiích, že s tím souhlasíte. Tak ukažte, že opravdu to myslíte dobře, a těm rodinám pomozte. Já si opravdu vyjedu vaše hlasování. Protože v minulém období jste pořád za těmi rodinami stáli. Tak jako Piráti, tak jako KDU.

A teď tady je ta možnost, my vám ji nabízíme, nabízí vám ji pozměňovací návrh našeho hnutí ANO o 100 tisíc, nabízí vám ho pozměňovací návrh z dílny SPD Lucie Šafránkové o 65 tisíc, pokud se nemýlím. Tak ukažte, že to tak myslíte. Když jste říkali, že to chcete, sama jste tady přiznala, že to je málo a že s tím souhlasíte, tak já nevím, proč čtyři poslanci - tedy jste tady jedna zatím - nezvednete...

I jeden hlas je message pro ty rodiny, že Piráti chtějí podpořit rodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu