Pekarová Adamová (TOP 09): Budoucnost Gruzie je v sjednocené, bezpečné a prosperující Evropě

07.06.2023 9:15 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, předseda rakouské Národní rady Wolfgang Sobotka a předseda slovenské Národní rady Boris Kollár společně vykonali dvoudenní pracovní cestu do Gruzie.

Pekarová Adamová (TOP 09): Budoucnost Gruzie je v sjednocené, bezpečné a prosperující Evropě
Foto: Hana Brožková
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

V hlavním městě Tbilisi jednali s předsedou Parlamentu Gruzie Shalvou Papuashvilim, gruzínskou prezidentkou Salome Zourabichvili i premiérem Iraklim Garibashvilim. Smyslem společných jednání bylo podpořit prozápadní směřování Gruzie a její územní celistvost. Delegace na závěr navštívila i hranici Ruskem okupovaného území Jižní Osetie.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová se zúčastnila setkání předsedů zákonodárných sborů Gruzie a zemí tzv. Slavkovského formátu (S3). Ten je kromě České republiky tvořen i Rakouskem (reprezentovaným na setkání předsedou Národní rady Wolfgangem Sobotkou) a Slovenskem (zastoupeným předsedou Národní rady Borisem Kollárem).

„Těší mě, že jsem mohla navštívit Gruzii právě ve společnosti svých kolegů ze Slavkovského formátu. Jde o vůbec první společnou zahraniční cestu v tomto složení. Naše tři země bezesporu patří mezi nejlepší přátele a podporovatele Gruzie v Evropě. A právě do sjednocené, bezpečné a prosperující Evropy by tato starobylá země měla mít ambici patřit,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Součástí pondělního programu delegace v Tbilisi bylo především pracovní jednání s předsedou Parlamentu Gruzie Shalvou Papuashvilim, přijetí gruzínskou prezidentkou Salome Zourabichvili a schůzka s předsedou vlády Iraklim Garibashvilim.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.