Peštová (ANO): Vy děláte všechno dobře, že? Jenom my si dovolujeme tady něco říkat

26.07.2023 18:11

Projev na 71. schůzi Poslanecké sněmovny ČR 26. července k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

Peštová (ANO): Vy děláte všechno dobře, že? Jenom my si dovolujeme tady něco říkat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Poslankyně Berenika Peštová (ANO)

Já děkuji za slovo, paní předsedající. Já bych tady chtěla zareagovat na svého předřečníka. O tom farizejství jsem mluvila já, ne paní Mračková Vildumetzová, a řekla jsem to ve smyslu, že se opíráte o jednací řád a ve své podstatě jste z něj udělali trhací kalendář. Mluvím také klidným, monotónním hlasem, pane poslanče, prostřednictvím paní předsedající, jako vy. Já jsem se pouze chtěla zeptat, vy jste vystoupil se stanoviskem klubu. Nebo s přednostním právem. V každém případě, my jsme tady byli poučeni panem poslancem Jakobem, prostřednictvím paní předsedající, že se máme držet tématu, že třetí čtení je k čemu? K tomu, abychom vystupovali k danému tématu, to znamená, k pozměňovacím návrhům, které byly načteny. Takže nám tady dal takový krásný exkurz. A ve své podstatě z toho - bedlivě jsem poslouchala to, co jste říkal, plně souhlasím s tím, kdyby se tedy koalice aspoň podle toho řídila tím, co jste řekl, ale nic jsem tam nezaznamenala. Nic jsem nezaznamenala, co by se týkalo vaší údajné daňové reformy, nic jsem nezaznamenala, že byste tam obhajoval pozměňovací návrhy nebo měl nějaký svůj názor k nějakému pozměňovacímu návrhu. Pouze jsem zaznamenala krásný proslov, kdy jste nám ve své podstatě vyčinil. Vás jste vynechali - nebo vás jste vynechal, myslím tím vládnoucí koalici, protože vy děláte všechno dobře. Jenom my si dovolujeme tady něco říkat. Takže pokud nás pan poslanec Jakob chce tady poučovat, tím pádem bychom se měli toho držet všichni. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy