Piráti: Ukazujeme našim partnerům, že Česko je spolehlivým a čitelným spojencem

21.03.2024 21:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledku mimořádné schůze Poslanecké sněmovny.

Piráti: Ukazujeme našim partnerům, že Česko je spolehlivým a čitelným spojencem
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Hotovo. Včerejším usnesením jsme se postavili za bezpečnostní ukotvení Česka a zdůraznili náš jednoznačný postoj k válce na Ukrajině. Ukazujeme našim partnerům, že Česko je spolehlivým a čitelným spojencem.

Jasně říkáme, že zahraniční a bezpečnostní politika ČR vychází z našich hodnot, respektu k mezinárodnímu právu, pevného západního ukotvení v mezinárodních strukturách NATO a EU. A že nezapomínáme ani na zkušenost s Mnichovskou dohodou z roku 1938 a z invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968.

Stejně jako před dvěma lety pevně stojíme za Ukrajinou a odsuzujeme barbarskou Putinovu agresi. Uvědomujeme si, že nezávislá, demokratická a svobodná Ukrajina znamená posílení naší společné bezpečnosti v Evropě. A jasně říkáme, že ji budeme podporovat i nadále.

Žijeme v těžké době.  Abychom mohli hájit naše bezpečnostní zájmy, potřebujeme jednotnou zahraniční a bezpečnostní politiku Česka. A proto jsem rád, že si to uvědomuje i většina Sněmovny. Není to žádná politika, jde o naši bezpečnost. A v této oblasti rozhodně nesmíme polevovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ukazujeme., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLojza z Liberce , 21.03.2024 23:37:28
Jak jsme hloupí, naivní, servilní, ubozí, blbí a užiteční idioti. Napsal bych o vás více, ale je škoda mlátit kvůli vám do klávesnice.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

12:06 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vpouštění politiků a neziskovek do škol