Pokorná Jermanová (ANO): Obchvat Lysé nad Labem výrazně zlepší životní prostředí ve městě

07.05.2018 6:28

Lysá nad Labem by se v roce 2020 měla dočkat obchvatu, který bude navazovat na už hotovou komunikaci kolem obce Litol. Stavba, jejíž celkové náklady se předpokládají ve výši 577 milionů korun, bude zařazena do tzv. zásobníku projektů spolufinancovaných z prostředků EU.

Pokorná Jermanová (ANO): Obchvat Lysé nad Labem výrazně zlepší životní prostředí ve městě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Stavba jednoznačně výrazně zlepší životní prostředí ve městě. Kromě odvedení části dopravy z obytných částí města umožní optimální napojení výhledových komerčních ploch situovaných ve východním okraji města na silniční síť,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Novostavba silnice II. třídy II/272 odvede dopravu mimo střed města Lysá nad Labem na obchvatovou komunikaci. Silnice II. třídy číslo 272 bude přeložena podél východního okraje města. Tato etapa řeší část navazující na v současné době již vybudovanou a provozovanou I. etapu, tj. na obchvat obce Litol.

Celková délka nové komunikace bude zhruba 4,3 kilometru a bude zahrnovat tři mosty. Podle časového harmonogramu projektu by na počátku roku 2019 mělo proběhnout výběrové řízení na zhotovitele a samotné stavební práce by měly vypuknout v březnu 2019. Hotová stavba by měla být předána v listopadu roku 2020. Na financování by se měl z 85 procent podílet IROP (tzn. evropské fondy) a 5 procent nákladů by mělo být uhrazeno ze státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL