Praha 3 zatím nové vedení nemá, TOP 09 chce jednat o programu

23.10.2014 15:53

V Praze 3 doposud nedošlo k sestavení koalice, která by byla připravena převzít odpovědnost za správu městské části v následujících čtyřech letech. V proběhlých komunálních volbách získala místní TOP 09 druhý nejsilnější mandát.

Praha 3 zatím nové vedení nemá, TOP 09 chce jednat o programu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

TOP 09 je připravena jednat se všemi stranami, které mají své zástupce v nadcházejícím zastupitelském sboru s výjimkou KSČM. Lídrem TOP 09 je stávající starostka Vladislava Hujová, která v této věci uvádí: „Vítězná koalice ŽNS (občanské sdružení ŽNS, Strana zelených, STAN a KDU-ČSL) podporované Piráty a hnutím ANO po volbách oslovuje potencionální koaliční partnery pouze s nabídkami na rozdělování postů a míst v radě, což TOP 09 považuje za velmi předčasné. Rozhodli jsme se převzít iniciativu.“ Základem možné spolupráce je dle starostky Hujové především jednání o co nejširší programové shodě a s ním spojené plnění slibů, se kterými strany vstupovaly do voleb.

„Pro následující čtyři roky akcentujeme skutečnost, že v Praze 3 je očekáváno dokončení privatizačního procesu, který generoval většinu rozpočtových příjmů městské části. Z tohoto důvodu bude nezbytné prosadit řadu úsporných opatření a hledat nové rozpočtové zdroje. Z ekonomického hlediska bude toto volební období zlomové, a proto usilujeme o stabilní koaliční uspořádání se silným mandátem,“ dodává Hujová.

Prvním subjektem, se kterým o programu TOP 09 po volbách začala jednat, je ČSSD. Z proběhlých rozhovorů vyplynulo, že v programové rovině je spolupráce možná. TOP 09 i ČSSD deklarují svůj zájem spolupracovat a dále společně pokračovat ve vyjednávání s ostatními potenciálními partnery. Proto se rozhodly připravit a rozeslat návrh svých programových priorit k připomínkování dalším subjektům v Praze 3, a to v pořadí ŽNS a ODS. Další jednání tedy snad bude konečně vedeno tím správným směrem, a to průnikem volebních programů, a nebude již pouze handlováním o teplá místečka na radnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…