Praha 3 zatím nové vedení nemá, TOP 09 chce jednat o programu

23.10.2014 15:53

V Praze 3 doposud nedošlo k sestavení koalice, která by byla připravena převzít odpovědnost za správu městské části v následujících čtyřech letech. V proběhlých komunálních volbách získala místní TOP 09 druhý nejsilnější mandát.

Praha 3 zatím nové vedení nemá, TOP 09 chce jednat o programu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

TOP 09 je připravena jednat se všemi stranami, které mají své zástupce v nadcházejícím zastupitelském sboru s výjimkou KSČM. Lídrem TOP 09 je stávající starostka Vladislava Hujová, která v této věci uvádí: „Vítězná koalice ŽNS (občanské sdružení ŽNS, Strana zelených, STAN a KDU-ČSL) podporované Piráty a hnutím ANO po volbách oslovuje potencionální koaliční partnery pouze s nabídkami na rozdělování postů a míst v radě, což TOP 09 považuje za velmi předčasné. Rozhodli jsme se převzít iniciativu.“ Základem možné spolupráce je dle starostky Hujové především jednání o co nejširší programové shodě a s ním spojené plnění slibů, se kterými strany vstupovaly do voleb.

„Pro následující čtyři roky akcentujeme skutečnost, že v Praze 3 je očekáváno dokončení privatizačního procesu, který generoval většinu rozpočtových příjmů městské části. Z tohoto důvodu bude nezbytné prosadit řadu úsporných opatření a hledat nové rozpočtové zdroje. Z ekonomického hlediska bude toto volební období zlomové, a proto usilujeme o stabilní koaliční uspořádání se silným mandátem,“ dodává Hujová.

Prvním subjektem, se kterým o programu TOP 09 po volbách začala jednat, je ČSSD. Z proběhlých rozhovorů vyplynulo, že v programové rovině je spolupráce možná. TOP 09 i ČSSD deklarují svůj zájem spolupracovat a dále společně pokračovat ve vyjednávání s ostatními potenciálními partnery. Proto se rozhodly připravit a rozeslat návrh svých programových priorit k připomínkování dalším subjektům v Praze 3, a to v pořadí ŽNS a ODS. Další jednání tedy snad bude konečně vedeno tím správným směrem, a to průnikem volebních programů, a nebude již pouze handlováním o teplá místečka na radnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.