Premiér Fiala: Občané se nemusí bát, že by jim skokově stoupla cena tepla

30.06.2022 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům jednání Rady Evropské unie

Premiér Fiala: Občané se nemusí bát, že by jim skokově stoupla cena tepla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Petr Fiala

Oceňuji výsledek jednání týmu pod vedením paní ministryně Anny Hubáčkové na Radě EU. Výrazným způsobem se nám podařilo podpořit naše teplárenství. I díky jednání, které jsem v noci v Madridu vedl s Emmanuelem Macronem, dostanou české teplárny zdarma o 30 % emisních povolenek víc. To znamená, že se občané nemusí bát, že by jim skokově stoupla cena tepla.

Dále se podařilo vyjednat důležitý ústupek ve složité otázce regulace prodeje nových spalovacích motorů. Tyto motory bude možné uvádět na trh i po roce 2035, pokud budou používána moderní, bezemisní paliva.

Důležitým výsledkem také je, že se podařilo dosáhnout významné podpory ze zdrojů EU pro energetickou transformaci. Konkrétně mohou čeští občané a podniky dosáhnout v průběhu příštích let až na cca 1200 miliard korun. To je významná podpora pro investice do všech opatření, která sníží naši závislost na fosilních palivech. V případě ČR to jsou fosilní paliva především z Ruska.

Výsledná podoba legislativy bude vyjednávána během trialogů, které povede české předsednictví, a bude určitým kompromisem mezi pozicí Evropského parlamentu a Rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …