Primátor Jiránek: V ulici ČSA zmizely billboardy a nahradí je zeleň

15.05.2020 22:41

Město Kladno realizuje další projekt z participativního rozpočtu 2019. V ulici ČSA se v současné době uskutečňuje další projekt participativního rozpočtu z minulého roku.

Primátor Jiránek: V ulici ČSA zmizely billboardy a nahradí je zeleň
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek v Olomouci

Na místo billboardů se sázejí stromy a keře. Tento projekt získal největší podporů obyvatel Kladna, ve veřejném hlasování byl podpořen celkem 547 hlasy.

„Participativní rozpočet přináší vedení města podněty přímo od občanů a tím se mohou přímo zapojit do dění ve městě. Jak ukázal loňský ročník, obyvatelé Kladna chtějí více zeleně v ulicích a také kvalitní volnočasové prostředí. Ulice ČSA je jednou z velmi rušných míst ve městě a zeleň ji oživí, stromy i keře sníží prašnost i hlučnost a v létě nabídnout lidem stín. Děkuji všem, kteří se do participativního rozpočtu zapojili,“ řekl primátor Dan Jiránek.

Právě v těchto dnech zaměstnanci městské společnosti Údržba Kladno s.r.o. sázejí stromy a keře, konkrétně se jedná devět vzrostlých javorů babyka, třicet keřů meruzalky alpské a dalších dvacet sedm keřů tavolníku. Celková cena je téměř 100 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…