Primátor Nadrchal: Město podpoří výstavbu nového parkovacího domu u Terminálu B

03.11.2023 6:29 | Tisková zpráva

Zastupitelé města rozhodli o podpoře výstavby soukromého parkovacího domu u Terminálu B. Role města přitom bude především koordinační, jelikož bude potřeba vypořádat majetkoprávní vztahy, aby mohla výstavba domu začít.

Primátor Nadrchal: Město podpoří výstavbu nového parkovacího domu u Terminálu B
Foto: Facebook Jana Nadrchala
Popisek: Jan Nadrchal

„Kromě koordinace majetkoprávní přípravy bude město koordinovat také vypořádání dotačních podmínek s cílem předložit finální smluvní dokumentaci ke schválení zastupitelstvu. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí
Vzhledem k tomu, že záměr parkovacího domu zčásti zasahuje do pozemků Terminálu B, které by vzhledem k poskytnuté dotaci neměly být zasáhnuty jiným projektem, budeme s poskytovatelem této dotace jednat o změně rozsahu dotačního projektu, neboť tím nedojde ke snížení počtu závazných indikátorů nutných k získání dotace. S investorem budeme dále spolupracovat na zpracování relevantního dopravního modelu, který je v této oblasti nezbytný. Výstavbu parkovacího domu považuji za správný krok, jelikož součástí navíc bude minimálně 33 trvalých parkovacích míst, která budou sloužit jako odbavovací parkoviště k vysazení a naložení cestujících. Tato místa by se měla nacházet v přízemí parkovacího domu, což bude pro vybraný účel nejkomfortnější a nejlogičtější,“ informuje primátor Pardubic Jan Nadrchal.

Parkovací místa v režimu K+R jsou nyní součástí Terminálu A. Aby však byly eliminovány případné kolize osobní dopravy a autobusů vyjíždějících a vjíždějících na Terminál B, mohou být tato stání nově k dispozici právě v budoucím parkovacím domě. „Máme za sebou společné jednání se společností Eurobit Real, která v dané lokalitě výstavbu parkovacího domu plánuje. Záměr byl projednán také na semináři pro zastupitele města, abychom měli zpětnou vazbu od nejvyššího městského orgánu. Tím, že stávající K+R stání v rámci Terminálu A budou přesunuta do budoucího parkovacího domu, získáme nejkratší a přímé propojení K+R míst s Terminálem B i jednotlivými nástupišti vlakového nádraží,“ podotýká náměstek pro dopravu Jan Hrabal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…