Primátor Nwelati: Všechny připravované stavby se posunuly díky aktivitě pana ministra Kupky

26.02.2023 9:20

Ministr dopravy Martin Kupka jednal v Mladé Boleslavi o dopravních stavbách

Primátor Nwelati: Všechny připravované stavby se posunuly díky aktivitě pana ministra Kupky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Raduan Nwelati

Ministr dopravy Martin Kupka v pátek 24.února na magistrátu vedl jednání o připravovaných velkých dopravních stavbách, které budou realizovány a financovány s pomocí státu a Středočeského kraje. "Jsem velmi rád, že se všechny tyto připravované stavby výrazně posunuly kupředu právě díky aktivitě pana ministra Kupky," řekl primátor Raduan Nwelati. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Pracovního jednání se zúčastnili i představitelé a zástupci ŘSD, Středočeského kraje, Krajské správy a údržby komunkací Středočeského kraje, měst Mladá Boleslav a Kosmonosy, Správy železnic, Policie ČR a dalších institucí.

Na jednání mimo jiné zaznělo, že již letos letos na jaře začne výstavba přímé větve na mimoúrovňové křižovatce Bezděčín (exit 39), která umožní přímé napojení z dálnice D10 ve směru od Prahy na silnici I/16 směrem na Mělník a I/38 směrem na Nymburk. Dojde tak k odstranění složitých závleků v prostoru stávající křižovatky. V ideálním případě by se mohla tato stavba stihnout do září 2023, aby byla hotova před zahájením řepné kampaně.
Zásadními stavbami, které ovlivní dopravu v Mladé Boleslavi i přilehlém regionu, bude výstavba mimoúrovňové křižovatky nad dálnicí D 10 u Kosmonos (která by mohla začít již v polovině letošního roku a v ideálním případě skončit do konce roku 2024) a navazující stavbou  třípruhové přeložky silnice I/16 od MÚK Kosmonosy k Martinovicím, která by se mohla začít stavět v roce 2025.  Právě tyto stavby, které kromě jiného umožní dopravu po další připravované  komunikaci do průmyslové zóny Plazy, výrazně ulehčí celé oblasti i městu Mladá Boleslav.

Předmětem schůzky bylo předání informací, úkolů a koordinací více institucí na dalších důležitých dopravních stavbách na Mladoboleslavsku. Mezi těmi stěžejními přímo pro Mladou Boleslavi je i dlouho plánované rozšíření třídy V. Klementa, které by podle současných výhledů mělo začít na jaře 2024.

Jednotlivým stavbám se budeme v průběhu dalších měsíců věnovat podrobněji v samostatných zprávách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …