Primátor Svoboda: Technické školy budou lépe spolupracovat s trhem práce, koordinaci zajistí nová dohoda

08.05.2023 12:06 | Tisková zpráva

Představitelé hlavního města, ředitelé škol a zástupci Českého svazu zaměstnavatelů v energetice (ČSZE) podepsali dohodu o spolupráci při rozvoji technického školství.

Primátor Svoboda: Technické školy budou lépe spolupracovat s trhem práce, koordinaci zajistí nová dohoda
Foto: Hana Brožková
Popisek: Primátor Bohuslav Svoboda

Podpora technického školství se týká všech stupňů vzdělávacího procesu. Má jej přizpůsobit požadavkům trhu práce a lépe koordinovat aktivity směřující k rozvoji lidských zdrojů v oblasti energetiky.

Za hlavní město, které dlouhodobě podporuje odborné vzdělávání zejména s ohledem na rozvoj nadstandardních a inovativních kompetencí žáků a pedagogů, které mohou v pražských odborných školách získat, dohodu podepsal primátor Bohuslav Svoboda.

„Technické školství má u nás dlouhou tradici, také díky tomu si naše republika získala pověst inovativních a zručných techniků. Jakákoliv podpora tohoto oboru, který bývá v současnosti občas přehlížen, je vítaná. Vedení hlavního města si význam technického školství uvědomuje a výsledkem je i tato dohoda,“ řekl pražský primátor.

Své podpisy připojili ve čtvrtek 4. května při slavnostním setkání ve Škodových saloncích v budově Škodova paláce, symbolicky v bývalém sídle českého energetického gigantu, radní hl. m. Prahy pro oblast školství Antonín Klecanda, za Český svaz zaměstnavatelů v energetice (ČSZE) Richard Vidlička, ředitel Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické Františka Křižíka

„Dokladem dobré spolupráce pražských škol se sociálními partnery je právě podpis této dohody o spolupráci, která je nejen zaštítěna nejvyšší autoritou města, ale která vznikla i na podkladě dobré spolupráce škol a zaměstnavatelů v oblasti energetiky,“ uvedl pražský radní pro oblast školství, sportu a volného času Antonín Klecanda.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28097 lidí

Vzájemná spolupráce zástupce zaměstnavatelů a deklarovaných škol zřízených Prahou je všestranně přínosná. Napomáhá zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání v závislosti na požadavcích trhu práce s využíváním moderních trendů v energetice i elektrotechnice jako celku. Propojení školství a praxe na všech úrovních je nedílnou součástí přípravy absolventů na budoucí povolání, kterou jak Vyšší odborná škola a Střední průmyslové škola elektrotechnická Františka Křižíka, tak i Střední odborná škola - Centrum odborné přípravy a Gymnázium, plně propagují.

„Velmi si vážíme uzavření dohody o spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a oceňujeme podporu odborného vzdělávání ze strany vedení hlavního města. Na území Prahy působí naše členské školy - dvě střední a jedna vysoká škola. Podpora je důležitá i proto, že tyto školy patří mezi páteřní školy pro energetický sektor,“ zdůraznil Richard Vidlička, ředitel a člen představenstva ČSZE.

Obě školy oceňují spolupráci se zřizovatelem i Českým svazem zaměstnavatelů v energetice, kteří dodávají vzdělávání tolik potřebnou inovativnost, poskytují zpětnou vazbu a celkově přispívají k rozvoji a modernizaci obsahu vzdělávání u všech vyučovaných oborů vzdělání. Právě zmíněná zpětná vazba je důležitým informačním zdrojem pro činnost oborových skupin, předmětových komisí i pravidelných evaluačních seminářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.