Primátor Svoboda: Voda je nejen životadárná tekutina, ale i strategická surovina

09.03.2024 14:04 | Tisková zpráva

V hlavním městě bude v případě potřeby další zdroj pitné vody. Praha nechá zrekonstruovat Halenkovskou studnu s vodárnou Mladých na Zličíně. Po dokončení bude tento zdroj součástí Krizového plánu hl. m. Prahy. Investici ve výši 4 840 000 korun odsouhlasili pražští radní.

Primátor Svoboda: Voda je nejen životadárná tekutina, ale i strategická surovina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

Rada hl. m. Prahy v pondělí vyjádřila souhlas s poskytnutím investiční dotace městské části Praha-Zličín ve výši 4 840 000 Kč na stavbu jímacího objektu Halenkovské studny s vodárnou Mladých. O dotaci požádala starostka MČ Praha-Zličín Marta Koropecká. Návrh ještě musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

„Voda je nejenom životadárná tekutina, ale i strategická surovina. Zajištění dostatečných vodních zdrojů včetně záložních je proto základem pro bezpečnost Prahy a jejích obyvatel,“ říká primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Nyní je voda z Halenkovské studny využívána pouze občasně, zejména v letním období (zálivka zeleně, potřeby SDH Praha-Zličín, zásobování vodou vodního prvku na dětském hřišti). Z hlediska kvality je voda mikrobiologicky nestabilní.

Halenkovská studna s trvalou vydatností 10 až 15 l/s bude významným zdrojem pro nouzové zásobování pitnou vodou a je zařazena v Krizovém plánu hl. m. Prahy. Po dokončení propojení Halenkovské studny s vodárnou Mladých se stane součástí stávajícího vodovodu pro veřejnou potřebu a bude připravena k okamžitému využití jako nouzový zdroj pitné vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…