Richterová (Piráti): Lhaní a zasévání nenávisti mezi lidmi nesmí vítězit

09.04.2022 15:11 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k soudnímu sporu s Nelou Liskovou, který poslankyně vyhrála..

Richterová (Piráti): Lhaní a zasévání nenávisti mezi lidmi nesmí vítězit
Foto: Repro Facebook
Popisek: Poslankyně Olga Richterová u rozbitého skla v její poslanecké kanceláři

Lhaní a zasévání nenávisti mezi lidmi nesmí vítězit. Šíření strachu se nesmí vyplatit.

Možná už jste se doslechli, že jsem u soudu vyhrála - zatím nepravomocně - s dezinformátorkou Nelou Liskovou, která o mně šířila na internetu lži.

Je tomu tak, ale není to něco, co bych jakkoli slavila. Protože události, které k soudu vedly, rozhodně radostné nebyly. Na počátku celé snahy domoci se spravedlnosti totiž byla šikana, jejíž rozměr bych nikomu nepřála. Šíření vymyšlených výroků mezi obrovské množství lidí znamenalo lavinu urážek, často vulgárních nadávek a dalších agresivních verbálních útoků. Sama jsem si to předtím neuměla představit.

Přesto, nebo právě proto, jsem dlouho váhala, jestli do soudního sporu jít. Jenže to, co potkalo mě, se zítra může stát někomu jinému. Sešla jsem se s řadou dalších, kteří byli terči dezinformací, kyberšikany a různých internetových útoků. Ty zkrátka bohužel nejsou ničím výjimečným, a pokud nedáme jasně najevo jejich iniciátorům, že rozhodně nejsou nedotknutelní, ale platí pro ně zákony jako pro kohokoliv jiného, nic se nezmění.

Tohle je důvod, proč jsem do sporu nakonec šla. Výhra znamená i to, že Pirátům budou nahrazeny (značné) soudní výlohy.  Případné odškodné daruji v plné výši na dobročinné účely a právě na boj proti kyberšikaně.

Dělám poctivou politiku. Respektuji odlišné životní zkušenosti a postoje. Nebojím se debaty ani výměny názorů. Musí nicméně být férová. Je pro mne zkrátka naprosto nepřijatelné, když se někdo snaží rozvracet naši společnost pomocí lží a podvodů. Navíc se nechci jen dívat na to, jak je téma dostupného bydlení, na kterém mi velmi záleží, dezinformátory zneužíváno a je mi podsouván zcela jiný záměr, než ve skutečnosti prosazuji.

A právě proto, že existuje pravda a že je rozlišitelná lež, jsem ten spor chtěla dotáhnout. A to se (byť, opakuji, zatím nepravomocně) podařilo.

Děkuji vám za přízeň a podporu

Olga

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…