Rosa (ODS): Trutnov zavádí novou linku MHD

22.12.2022 15:54

Od ledna 2023 bude Trutnovem jezdit nová linka městské hromadné dopravy. Propojí okrajové části Bojiště a Nové Dvory.

Rosa (ODS): Trutnov zavádí novou linku MHD
Foto: ODS
Popisek: ODS

Stávajících šest linek trutnovské městské hromadné dopravy doplní od nového roku sedmá linka. Poprvé vyjede v pondělí 2. ledna 2023. „Je to jedno z několika opatření, které připravujeme, abychom lidem zatraktivnili a přiblížili hromadnou dopravu. Je totiž potřeba snížit počet aut v ulicích,“ říká k řešení Michal Rosa, starosta města Trutnova. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Autobus na nové trase bude jezdit mezi městskými částmi Bojiště, Humlův Kopec a Nové Dvory. „Tuto konkrétní linku zavádíme z několika důvodů. Propojí části města, které dosud nebyly městskou hromadnou dopravou obslouženy, a zejména na Bojišti jsme měli řadu požadavků od občanů, abychom zajistili dopravu dětí do školy a zpět,“ zdůvodňuje zřízení linky Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Linku č. 7 bude obsluhovat nízkokapacitní a částečně nízkopodlažní autobus s 23 místy na sezení a 30 místy na stání. Město do konce roku pro provoz linky zřídí tři nové zastávky, a to Nové Dvory,Dvoračka, Bojiště U kříže a Bojiště u bývalé školy. „Z počátku zastávky pouze označíme, aby lidé věděli, kde nastupovat. Vybudování nástupních ploch totiž trvá řádově měsíce, ale pokusíme se je dokončit co nejdříve,“ vysvětluje Tomáš Hendrych. 

Jízdní řád ZDE.

Mapa zastávek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…