Rozvoral (SPD): Fialova vláda nemá důvěru občanů, a proto by měla podat demisi!

25.04.2023 21:03

Současné Fialově vládě, tvořené pětikoalicí (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a Piráti), nedůvěřuje stále více českých občanů, což bylo potvrzeno provedeným průzkumem Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd České republiky (CVVM).

Rozvoral (SPD): Fialova vláda nemá důvěru občanů, a proto by měla podat demisi!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD je od počátku nástupu Fialovy vlády velmi kritické k tomu, jak tato vláda přistoupila k řízení naší republiky, což se stále více projevuje ve vyhodnocení ekonomických ukazatelů. Na špatné řízení státu doplácejí všechny skupiny občanů. Mimo seniorů, zdravotně postižených občanů, samoživitelů a samoživitelek, se do pásma stanovující sociální chudobu propadá i stále více rodin s dětmi a celá řada slušných a pracujících občanů. Ti jsou pak nuceni žádat o různé sociální dávky, což považujeme za zcela nedůstojné. Navíc úřady práce z důvodu přetížení nestíhají žádosti občanů o sociální dávky včas vyřizovat.

Fialova vláda složená z vládnoucí pětikoalice neplní skoro nic, co před volbami v ní zastoupené jednotlivé politické strany slibovaly voličům. Jediné, co zvládly velmi rychle a dobře bylo to, že si rozdělily ministerstva a prosadily si tam neomezený počet politických náměstků, na základě novely zákona o státní službě. Každé ministerstvo se potýká z celou řadou problémů, které neumí (někdy to připadá tak, že ani nechce) řešit ku prospěchu našich občanů a ekonomické prosperity České republiky.

Výčet by byl nekonečný, tak uvedu jen některé příklady: vysoká inflace, drahé energie, stále se zvyšující ceny základních potravin, nedostatek léků, nepřiznání příjemcům důchodů plnou částku valorizace, na kterou měli zákonný nárok, neuvážené uzavírání poboček České pošty, rušení finančních úřadů a s tím spojené propouštění převážně řadových zaměstnanců. To v hnutí SPD zásadně odmítáme, stejně jako většina našich občanů, což potvrdil i výzkum CVVM.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Z průzkumu realizovaného CVVM, který se prováděl letos od konce ledna do 20. března, jasně vyplynulo, že naši občané jsou silně nespokojeni s vládou Petra Fialy. Hůře byl naposledy hodnocen jen Nečasův kabinet v průzkumu z února 2013. Nečasova vláda po necelých třech letech skončila demisí, takže pevně věříme, že stejný osud potká i tuto současnou vládu, a že to bude ještě dříve.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

Uvedu některá data získaná z tohoto nejnovějšího průzkumu, kterého se zúčastnilo 861 respondentů starších 15 let formou osobního rozhovoru. Na otázku komunikace s veřejností hodnotilo negativně 66 procent, nevím uvedly 4 procenta. Ještě více byli respondenti nespokojeni s činností vlády, celkem 69 procent, neví 4 procenta.  Nejhůře z výzkumu dopadlo vyhodnocení otázky spokojenosti se členy kabinetu, kdy s lidmi, kteří vládu Petra Fialy tvoří, vyjádřilo nespokojenost 71 procent dotázaných, 5 procent neví.

Stejně negativně se vyjádřili oslovení k aktuálnímu postoji veřejnosti k premiérovi. Nespokojenost mu vyjádřilo 64 procent občanů (což jsou téměř dvě třetiny), 4 procenta se nedokázala rozhodnout a uvedla podle průzkumu odpověď nevím.

Dle hnutí SPD tyto výsledky dokladují, jaká situace vládne mezi našimi občany, kteří jsou s vládou Petra Fialy silně nespokojeni. To dokazují i počty osob, které se účastní demonstrací organizovaných proti dalšímu pokračování této vlády. Hnutí SPD pořádá nejbližší demonstraci s názvem: „Lidé proti vládě“ dne 24. 5. 2023 od 15:30 hod. na Soukenném náměstí v Liberci, na kterou jsou všichni občané, nespokojení se současnou vládou, srdečně zváni. Na místě bude možné podepsat Petici za demisi vlády Petra Fialy. Všem, kteří se akce zúčastní, předem děkujeme.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…