Rozvoral (SPD): Referendum o vystoupení ČR z EU je občansko-demokratickým právem

18.05.2020 10:13

Ani jedna z parlamentních stran zastoupená v současné Poslanecké sněmovně mimo našeho hnutí SPD nectí základní občansko-demokratická práva občanů.

Rozvoral (SPD): Referendum o vystoupení ČR z EU je občansko-demokratickým právem
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

To by si měli voliči uvědomit, až se budou rozhodovat, koho volit letos v krajských a senátních volbách a potažmo příští rok ve volbách do dolní komory Parlamentu České republiky.

Hnutí SPD zastává názor, že pokud ctíme principy demokracie, tak by občané měli mít možnost sami si rozhodnout o své budoucnosti ve své vlasti, tedy tam, kde žijí, pracují a mají své blízké. Hnutí SPD je demokratické hnutí, a proto chceme umožnit našim občanům rozhodnout se, zda dále chtějí setrvat či vystoupit z Evropské unie. Máme informace, že značná část z nich je zklamaná nejen z přístupu, jaký představitelé Bruselu a lídři Evropské komise prosazovali v době, kdy se v zemích Evropské unie vyskytly první příznaky nákazy nemoci Covid-19, které v důsledku nečinnosti dobře placených bruselských úředníků dosáhly koronavirové pandemie s velkými ztrátami na lidských životech, ale i např. z přístupu k imigraci, dvojí kvalitě potravin a rozdělování nespravedlivých dotací. Stále větší počet českých občanů chce hlasovat o našem dalším působení v evropském unijním svazku, a proto apelujeme na ostatní parlamentní strany, abychom všem umožnili vyjádřit se, zda v Evropskou unii mají důvěru a chtějí v ní i nadále setrvat.

Prosazujeme národní suverénní stát, který má své státní hranice. Smysluplnost těchto hranic se prokázala v době koronavirové pandemie, kdy jsme jejich uzavřením zabránili většímu rozšíření nákazy nemoci Covid-19 ze zemí, kde počty nakažených byly mnohonásobě vyšší než u nás. Ale není to jen současná pandemie nebezpečné nákazy, proč máme výhrady k západním státům Evropy, které řídí celou Evropskou unii. Tyto západní státy prodělávají dlouhodobou odbytovou krizi, a tak si potřebovaly zajistit území států východní Evropy a použít je jako vazalské kolonie. Do těchto států pak západní země EU expandují druhořadé produkty, neboť ony vazalské kolonie jsou pro ně dobrým odbytištěm a slouží též jako levné montovny. Navíc si jejich závislost pojistila různými směrnicemi a nařízeními, které v případě nutnosti ráda využije. Mezi státy, vůči kterým EU uplatňuje tuto politiku, naneštěstí patří i naše republika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Hnutí SPD prosazuje pro Českou republiku svobodný obchod, jaký mají například Spojené státy, Japonsko a další země, které jsou úspěšnější než EU. Mezi tyto země se brzo dostane i Spojené království, které k poslednímu lednovému dni tohoto roku EU opustilo. I po našem vystoupení z EU by západní firmy zajisté chtěly získat spolupráci s českými firmami v importu i exportu, protože půjde také o jejich peníze a byznys. Navíc na nás EU prostřednictvím Evropské komise připravila další nařízení, pomocí kterého si chce pro své úředníky udržet nadstandardně vysoké platy a další bonusy. Toto nařízení spočívá v tom, že chce zvýšit povinný odvod členských států do pokladny EU, který dnes činí každý rok jedno procento hrubého domácího produktu. Nyní navrhli jeho navýšení na 1,24 až 1,3 procenta, tedy téměř o třetinu. V hnutí SPD zastáváme názor, že potřebujeme finance pro naše pracující, mladé rodiny, seniory a např. pro zajištění péče pro zdravotně postižené občany, a ne platit nekompetentní úředníky v Bruselu a podporovat multikulturní ideologii.

Hnutí SPD nepoleví ve svém úsilí a opět navrhne ve Sněmovně k projednání návrh na referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie, v jehož rámci by se občané vyjádřili jednoduchou odpovědí ano nebo ne. Za naše hnutí říkáme, že čím dříve opustíme EU, tím lépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…