Rozvoral (SPD): Ze škol je třeba odstranit vliv neziskových organizací s politickým programem

27.08.2021 22:24 | Komentář

Více jak 960 tisíc žáků se už příští týden opět vrátí do lavic základních škol a s nimi i více jak 450 tisíc studentů studujících na středních školách. Skončí jim tak dvouměsíční letní prázdniny a začne pro ně školní rok 2021/2022.

Rozvoral (SPD): Ze škol je třeba odstranit vliv neziskových organizací s politickým programem
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD si je plně vědomo, jak omezující opatření vlády v souvislosti s koronavirovou krizí poznamenalo výuku dětí na základních i středních školách v minulém školním roce, kdy probíhala výuka distanční formou, což se psychicky negativně projevilo u řady z nich a nemalé starosti to přineslo i rodičům těchto dětí.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17641 lidí

Proto požadujeme, aby v tomto novém školním roce nedošlo k žádnému omezení dětí a k jejich diskriminaci z důvodu, že nebudou očkovány, nebo nebudou mít platný test na covid.

Pro hnutí SPD je kvalitní vzdělávací systém a efektivní podpora vědy zásadním strategickým cílem pro úspěšnou budoucnost země, což máme zohledněno v našem volebním programu pro nadcházející parlamentní volby. Systém vzdělání musí vytvářet předpoklady pro úspěšné pracovní a osobní uplatnění každého občana a zároveň musí respektovat práva dětí a zájem rodičů. Školy musí pracovat na základě vzdělávacích dokumentů, kde MŠMT stanoví jasné obsahové požadavky z hlediska průběhu vzdělávání. Jsme pro zachování devítileté povinné školní docházky. Systém středního školství musí nabídnout dostupnou síť škol s kvalitní odbornou i všeobecnou přípravou. Víceletá gymnázia musí být zásadním nástrojem přípravy talentovaných dětí s výraznými studijními předpoklady. Je zde nutné trvat na náročném přijímacím řízení. Podporujeme intenzivně rozvíjet technickou a řemeslnou přípravu na odborných školách a učilištích tak, aby odpovídala požadavkům praxe, s čím souvisí zapojení technologicky dobře vybavených firem do praktické výuky žáků.

Zároveň odmítáme současný systém společného vzdělávání, tzv. inkluzi. Falešná ideologie rovnosti nesmí vést ke snížení kvality vzdělávání a poškozovat zájem dětí. V tomto případě i u dětí, pro které je speciální škola nejlepší variantou vzdělávání. Podpoříme všechny aktivity, které přilákají do školství kvalitní pedagogické pracovníky, neboť dobrý kantor je základ úspěchu. Školy musí mít podporu a ochranu v případě násilí a agrese proti pracovníkům školy a zároveň je třeba ze školství odstranit vliv neziskových organizací s politickým programem, které zde provádí jednostrannou ideologizaci vzdělávacích programů. Prosazujeme navýšení peněz do školství, s cílem vyšší kvality vzdělávání, které chceme dosáhnout např. menšími skupinami žáků ve výuce, kvalitním vybavením škol, rozvojem karierového poradenství a zájmových činnosti dětí.

Hnutí SPD prioritně zastává názor, že ze školství musíme odstranit formy genderismu a novodobého neomarxismu. Školy obecně musí vychovávat k vlastenectví a tradičním rodinným hodnotám. Máte-li na otázku základního a středního školství stejný názor, podpořte naše hnutí SPD v podzimních parlamentních volbách, abychom mohli naše priority realizovat. Děkujeme.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou