Růžička (KDU-ČSL): Stavba mostu přes Rokytenku si vynutí dopravní omezení

23.04.2022 16:50

Na okraji sídliště Rokytnice mezi ulicemi Okružní, Na Dolansku a Na Lapači byla přípravnými pracemi zahájena stavba silničního mostu přes potok Rokytenka.

Růžička (KDU-ČSL): Stavba mostu přes Rokytenku si vynutí dopravní omezení
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

Ten bude součástí nové přístupové komunikace z Rokytnice do prostoru za vlakovým nádražím. Investorem akce, která si vyžádá téměř dvouměsíční a průběžně se měnící dopravní omezení pro chodce i motoristy, je Správa železnic. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42651 lidí

Stavba mostu přes Rokytenku navazuje na probíhající rekonstrukci vlakového nádraží a přeměnu přednádražního a zanádražního prostoru, kde realizuje své investiční aktivity i město Vsetín. Právě do zanádraží, kde vyroste mimo jiné záchytné parkoviště a odkud povede podchod pod kolejištěm na jednotlivá nástupiště a nové výpravní budovy, povede z Rokytnice nová přístupová komunikace. Ta po nyní budovaném mostě překlene potok Rokytenka a u polyfunkčního domu Kotovo se prostřednictvím nové okružní křižovatky napojí na silnici č. I/69 (výpadovka na Zlín).

Práce na stavbě mostu zahájil zhotovitel Strabag Rail ve středu 20. dubna přeložkami inženýrských sítí. „Z toho důvodu byl uzavřen chodník podél Rokytenky ve 100 metrů dlouhému úseku mezi ulicemi Okružní a Na Lapači. V další fázi dojde i k částečnému uzavření silnice na protějším břehu Rokytenky, a to pro motorová vozidla, která budou muset jezdit po objízdné trase přes ulici Okružní. Snahou zhotovitele bude, aby chodci mohli této komunikace využívat co nejdéle. Po určitou dobu ale bude uzavřena kompletně. Pro pěší pak bude stanovena náhradní trasa podél silnice I/69,“ uvedl starosta Jiří Růžička, který současně požádal veřejnost, aby se respektovala a dodržovala průběžně se měnící přenosné dopravní značení.
Samotná stavba mostu s navazujícími dopravními omezeními by v závislosti na klimatických podmínkách měla trvat zhruba dva měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…