SPD: Rodina musí být v České republice na prvním místě

04.12.2019 11:13

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

SPD: Rodina musí být v České republice na prvním místě
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že hnutí SPD podalo a podá soubor návrhů změn zákona na zlepšení situace pracujících rodin – Rodina musí být v České republice na prvním místě. Zpráva Evropské komise je pokračováním tlaku na vládu premiéra Babiše, aby pěkně poslouchala a nezlobila Brusel – podle hnutí SPD rozhodnutí o porušení práva náleží českým orgánům, nikoli EU. Vražedný londýnský džihádista útočil již v minulosti, což dokazuje, že integrace muslimů je neúspěšná. Oficiální cesta předsedy senátu Kubery na Tchaj-wan a zpochybňování politiky jedné Číny bude mít podle nás katastrofální dopad na česko-čínské vztahy. Sněmovnou byl minulý týden přijat klíčový zákon SPD o hmotné odpovědnosti za státní majetek. Vítáme, že Slovensko odmítá Istanbulskou úmluvu, která má rozbíjet rodiny a která vyvolává „třídní nenávist" žen proti mužům.

1. Rodina musí být v České republice na prvním místě.

Hnutí SPD podalo a podá soubor návrhů změn zákona na zlepšení situace pracujících rodin. Jde o výrazné odpočty daně z příjmu pro rodiče, znovuzavedení manželské půjčky ve výši 800 tisíc korun, podporu družstevního bydlení a zrušení daně z převodu nemovitostí. Podpora pracujících rodin s dětmi, včetně seniorů, kteří jsou součástí rodiny, je jedním z klíčových programových témat hnutí SPD. Rodina musí být v naší republice na prvním místě. Více na: www.rodinanaprvnimmiste.cz

2. Zpráva Evropské komise je pokračováním tlaku na vládu premiéra Babiše, aby pěkně poslouchala a nezlobila Brusel.

Hnutí SPD považuje za jedinou instituci, která může posoudit otázku střetu zájmů premiéra na základě českého zákona, český soud. Chyba premiéra je v tom, že si neuvědomuje, že ústupky, které dělá, povedou pouze ke zvýšení tlaku z EU. Hnutí SPD odmítá svrchovanost EU nad Českou republikou. Rozhodnout o porušení práva náleží českému soudu a rozhodnout o politickém mandátu premiéra náleží pouze českým voličům.

3. Vražedný londýnský džihádista útočil již v minulosti. Integrace muslimů je neúspěšná.

Útočník a džihádista Usman Khan, který v pátek na mostě London Bridge zabil nožem dva lidi a dalších pět zranil, je bývalý vězeň odsouzený za terorismus, který byl vloni podmínečně propuštěn na svobodu a měl elektronický náramek. K teroristickému útoku se později přihlásil Islámský stát. Khan byl v roce 2012 odsouzen spolu s dalšími extremisty za plánování bombových útoků. Soudce ho tehdy označil za „velmi nebezpečného džihádistu". Khanova rodina pochází z Pákistánu, on sám se již narodil ve Velké Británii. To je pouze další potvrzení skutečnosti, že jediným řešením je nulová tolerance ilegální imigrace. Je evidentní, že náklady na integraci uctívačů nenávistného náboženství a začleňování dalších generací do podmínek evropského chápání a pojetí demokracie je neúspěšné. Hnutí SPD jasně odmítá nelegální imigraci a islamizaci. Chceme bezpečnou Českou republiku jako místo, kde budeme nejen adventní čas prožívat bez strachu z teroristických fanatiků.

4. Oficiální cesta předsedy senátu Kubery na Tchaj-wan a zpochybňování politiky jedné Číny bude mít katastrofální dopad na česko-čínské vztahy.

Plně podporujeme stanovisko prezidenta republiky Miloše Zemana a jeho expertního týmu v otázce vztahů s Čínou. Oficiální cesta předsedy Senátu Kubery na Tchaj-wan a další zpochybňování politiky jedné Číny budou mít katastrofální dopad na česko-čínské vztahy. Snaha narušit vztahy s Čínou je proti zájmům České republiky. Čína je ekonomicky i politicky jedna ze dvou nejvýznamnějších zemí světa a je v životním zájmu České republiky udržet s Čínou korektní vztahy. Stejně jako to dělají všechny západní demokratické země. Ve stejné době dochází ke zhoršování vztahů s Ruskem, a to na základě zbytečných vulgarit při zviditelňování ODS. Nejde o náhodu, ale o záměrnou likvidaci suverenity zahraniční politiky České republiky. Vytváří se cíleně situace, kdy nás bude plně zastupovat Brusel nebo Berlín v jednání s Čínou nebo Ruskem.

5. Byl přijat zákon SPD o hmotné odpovědnosti za státní majetek.

Hnutí SPD zaznamenalo minulý týden velký úspěch, neboť Sněmovna přijala naši novelu zákona, která zvyšuje a upřesňuje přímou hmotnou odpovědnost subjektů a osob při hospodaření s veřejným majetkem a penězi. Podařilo se prosadit jeden z hlavních programových bodů hnutí SPD! Jedná se o nejvýznamnější zákon SPD, který prošel Sněmovnou. Rozdíl oproti dosavadnímu stavu je v tom, že dříve byla odpovědnost za škodu na majetku uplatňována vůči státu. Nyní bude odpovědná příslušná organizační jednotka státu a ta bude povinna řešit způsobenou škodu s konkrétním viníkem. To znamená dopad odpovědnosti na příslušného státního úředníka včetně politiků jmenovaných do funkcí. Hnutí SPD nadále prosazuje a bude prosazovat svůj program.

6. Vítáme, že Slovensko odmítá Istanbulskou úmluvu, která má rozbíjet rodiny a která vyvolává „třídní nenávist" žen proti mužům.

Hnutí SPD vítá rozhodnutí z minulého týdne, kdy se slovenská sněmovna svým usnesením vyslovila proti tomu, aby Slovensko přistoupilo k takzvané Istanbulské úmluvě. Hnutí SPD odmítá tuto genderovou totalitní zrůdnost, která má rozbíjet rodiny a která vyvolává „třídní nenávist" žen proti mužům, diskriminaci mužů a pozitivní diskriminaci žen. Úmluva tvrdí, že všichni muži ze své definice diskriminují a utlačují ženy. Hnutí SPD v této souvislosti zastává názor, že tato úmluva může zásadně rozvrátit náš právní řád a svobodnou společnost. Úmluvu dosud neratifikovalo sedm členských zemí EU včetně České republiky a Slovenska. Úmluvu podporuje bohužel i premiér Babiš (ANO). Hnutí SPD bude bránit normální svět pro normální lidi.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…